Емил Димитров: Отделянето на ВМРО от „Обединените патриоти” им „изяде главата”

Снимка: 24 chasa

Министърът е на мнение, че те трябва да се обединят отново възможно най-скоро

„Смятам, че отделянето на ВМРО от „Обединените патриоти” им „изяде главата”. Мисля, че трябва да се обединят отново възможно най-скоро. Според мен малкото камъче събори цялата кола. Ако бяха влезли с 30 депутата, щеше да им е по-лесно да направят кабинет с Борисов. Сега всички са извън парламента. ”, заяви министърът на околната среда и водите в оставка Емил Димитров в ефира на „Неделята на NOVA”.

Той уточни, че не е водил разговори с някоя политическа сила и не е получавал предложения за пост. Димитров припомни, че категорично е отказал да участва в изборите. 

„След като си дал една година за едно нещо, ти е жал да го хвърлиш на боклука – оперативен център, води, чистота на въздуха. Аз бях сложен в една среда, грижа се за нея. Но като гледам какво става в парламента, ми става тъжно. Има процедури, които трябва да бъдат свършени, а те са закъснели със 7-8 години”, каза още Димитров и добави, че няма да спре да работи до обявяването на нов министър.

"Всичко е пито-платено. Никой  не ме е потърсил да ми благодари за свършеното, след всички жертви, които направих. Единствено Валери Симеонов ми подари една голяма картина. Човекът призна какво съм свършил. Всеки разговор е индивидуален. Бях поел ангажимент, бях влязъл от квотата на ВМРО, дължах и услуга на Борисов, помогнах му, но с това се изчерпах. Вече нямам ангажимент към никого. Трябва разговор с всеки, за да видя какво ще правят. Ако мислят да съсипват държавата, аз няма да съм част от този проблем. Ако ще помагат, искам да е ясно с кого”, категоричен е Димитров. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK