Каракачанов награди футболната легенда Димитър Пенев

Снимки: МО

Отличието се връчва за дългогодишна активна дейност в ЦСКА

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди футболната легенда Димитър Пенев. Отличието се връчва за дългогодишна активна дейност в ЦСКА, висок професионализъм като селекционер на националния отбор по футбол, принос към сигурността и отбраната на страната и във връзка с честването на 75-годишния му юбилей. Димитър Пенев получи 7,62 мм карабина и грамота. 

„Димитър Пенев е точно от това поколение български футболисти, които направиха от футбола онази магична игра, заради която хората отиваха на стадионите“, каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той припомни славната 1994 г. и пожела на легендарния български треньор още дълго време да бъде част от футболната общественост. 

„ЦСКА беше клуб на Българската армия и именно като такъв той постигна забележителни резултати не само на българско, но и на европейско и световно ниво, и то при поколението на г-н Пенев. И като Министерство на отбраната не можем да не изразим нашата признателност към него като човек, който караше цялата армия да се гордее с играта на ЦСКА, подчерта министър Каракачанов.

Димитър Пенев благодари за отличието и пожела още много поводи за радост. На церемонията присъстваха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-министър Анатолий Величков, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев. 

От името на министъра на младежта и спорта Димитър Пенев получи плакет и поздравителен адрес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK