Премиерът в оставка: При служебно правителство влизам в президентската битка

Ще върнем мандата, ако преговорите не дадат резултат

Ще върнем мандата, ако преговорите не дадат резултат, даде да се разбере премиерът в оставка Бойко Борисов, когото днес изписват.

"Ако и едните, и другите не ни подкрепят, ще върнем утре следобяд или най-късно в петък мандата", каза той пред журналисти. Според него, ако не приемат със 165 депутати управлението, "това са страхливците, това са бъзливците".

Значи не са отговорни хора и всички ще тичат при татко Румен да се бие вместо тях, каза Борисов и в отговор на въпрос дали ще влиза в тази битка, каза: "Естествено, като отиде служебното правителство, да".

Не му завиждам на Слави, ако вземе мандат, коментира Борисов, като изреди примери как трудно се водят преговори - със Сидеров, с Каракачанов с Валери Симеонов по отделни теми.

Борисов попита и сега кой ще носи отговорност

Само се моля на моите да стоят по-дълго в парламента, да видят какво са си причинили, какво са избрали. Корнелия Нинова всеки ден съм й в устата, но не съм аз, който я скара с нейните хора, и вчера Станишев й отговори, коментира той.

Един депутат символично винаги ще дам, коментира премиерът в оставка.

Борисов разказа история как Костов не е подал ръка на Слави Трифонов, когато са били на кино.

Той каза още, че му е странно как "Демократична България" е готова "без никакви претенции за нищо да подкрепи Слави Трифонов".

"Ние подкрепяме разследването за "Росенец" и затова внасяме предложение за създаване на такава комисия. Как Симидчиев, който беше в моя съвет, беше подкрепен от всички. В момента има брутално мнозинство от 165 души", каза Борисов.

"Аз съм я сърбал попарата на Христо Иванов, когато сменихме шефа на Софийския затвор, шефа на ВКС, бях добър. Като се заяви, че иска да е главен прокурор, тогава станахме лоши", добави той.

На въпрос защо са се развалили отношенията му със Слави Трифонов Борисов отговори: Той реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK