ДПС: Да спрем агресията в политиката, нужен е диалог

Снимка: Прессекретариат

Карадайъ пред Радев: Няма да подкрепим правителство на загубилите изборите

Разчитаме вота на българските избиратели като ясно изразено желание за промяна, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на консултациите при президента Румен Радев.

Да спрем омразата, разделението, противопоставянето, арогантността и агресията в политиката, да възстановим поитическата нормалност, да възстановим демокрацията в България и да дадем рестарт на държавността, изреди той.

От своя страна и пред ДПС Румен Радев подчерта, че е необходимо стабилно правителство и че разчита на опита и традициите на партията в парламента.

Не искам да създавам убеждение, че като президент тикам процеса в определена посока, но съм длъжен да не пренебрегвам нито една опция по Конституция, каза президентът и попита за вижданията на ДПС относно създаването на кабинет, по плана за възстановяване, за хипотетичен трети мандат.

ДПС няма да подкрепи правителство на партиите, които загубиха последните избори, подчерта лидерът на партията, като визира ГЕРБ и БСП.

Като възможна от партията посочват подкрепа за кабинет на трите нови партии в парламента по определени приоритети, сред които справяне с пандемията, изготвяне на плана за възстановяване и устойчивост, за ускорено икономическо развитие и др.

Карадайъ каза още, че е нужен диалог, за да има нормалност в политиката. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK