Карадайъ на консултациите: ДПС е гарант за демокрация и диалог

Снимка: Президентство

"От историческа важност е съставянето на правителство"

Вие знаете какви са предизвикателствата – за укрепване на държавността, за излизането от кризата. Всичко това е отговорна задача пред парламента, за да се излъчи отговорно и ефективно правителство. Сега формулата е различна – не формирането на парламент около коалиции, а механизмите, по които да се формула едно управление. Не е важен персоналният състав на това правителство. Вие доказахте, че сте партия с традиция в парламентаризма и готова на консенсус.

С тези думи президентът Румен Радев посрещна на консултациите ДПС.

Само едно редовно правителство би могло да внесе плана за възстановяване, но не служебно. Това е план не за усвояване на средства, а за икономически и обществен растеж. Формулата е диалог, конструктивност, отвореност и намиране на приемливи компромиси, припомни Радев и на членовете на тази партия, четвърта по ред, явила се днес на консултации след ИТН, БСП и ДБ.

Лидерът на ДПС каза, че на тема диалог и възстановяване на нормалността в политиката е самото мото на националната конференция пред 2016 година. Той подчерта, че ДПС никога не е спирала с този призив, осъществяването на нормалността минава през диалога.

Уважаваме волята на суверена и се съобразяваме с нея. В момента в НС има основа за диалог, защото ако продължава политиката на разделение, провалът е гарантиран. От нас се иска да започне истинския диалог за бъдещето на страната, каза Карадайъ.

От историческа важност е съставянето на правителство с ясни приоритети и срокове за изпълнение. Важно е и каква програма ще се изпълнява. Ние от ДПС сме гарант за сигурността и стабилността на демокрацията. И преди, и след изборите, ние сме за възстановяване на демокрацията, за диалог, за национални приоритети и програма за ускорено икономическо развитие на страната. За нас съставянето на кабинет е изглеждало точно така, завърши Карадайъ.,

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK