Кандидат-кметът Владимир Москов дари 10 000 лв. на болницата в Гоце Делчев

Владимир Москов и д-р Мария Радойкова, снимки: infomreja.bg

10 000 лв. дариха днес на МБАЛ „Иван Скендеров” групата кандидати за общински съветници и кметове от Коалиция за България в Гоце Делчев. „Вместо да харчим предизборно пари за плакати, билбордове и скъпи концерти, решихме да дарим 10 000 лв. за осигуряване на животоспасяващи лекарства в болницата „Иван Скендров", каза кандидат-кметът Владимир Москов. Той допълни, че парите са събирани измежду кандидатите за кметове, общински съветници, членове и симпатизанти на левицата.

"Надявам се и другите кандидати да ни последват и да подпомогнат болницата ни, която е в трудно финансово положение. По предложение на Младежкото ни обединение от същата сума купихме и дарихме днес на Дома за стари хора голям плазмен телевизор", допълни Москов, докато връчваше  дарението на директорката на болничното заведение д-р Мария Радойкова, която едва сдържа сълзите си от направения жест.

„Парите, които днес получихме като дарение идват в много тежък за болницата момент. С тях ще купим най-необходимите животоспасяващи и други лекарства за болните, а това дарение  просто компенсира онова, което здравната каса не ни е  осигурила", категорична бе д-рРадойкова.

Тя увери, че не само лечебното заведение в Гоце Делчев има проблем с финансирането, но и всички общински клиники. Причините за това се дължат на въведените безкрайно ниски и недостатъчни делегирани бюджети за здравните заведения. Д-р Мария Радойкова даде пример, че за месец август болницата има изработени 33 000 лева над лимита, като сумата до момента все още не е получена. "Крайно време е да се спре да се спекулира, че общината не се ангажира с проблемите на болницата. Ние спазваме разпорежданията на Министерството на здравеопазването и Здравната каса. Това, че лечебното заведение се именува общинско, не означава, че е на Общината или на Общинския съвет. Тези спекулации, особено сега в  предизборната кампания, се използват с нечистоплътни цели от  кандидати за кметове, макар да знаят, че финансирането зависи преди всичко от държавата и здравната каса", заяви директорката.

Тя не скри огорчението си от тиражирането на информации, че в Гоце Делчев няма качествени медицински кадри и това налага да се "внасят" отвън специалисти. Д-р Радойкова отново подчерта, че болничното ръководство винаги е имало подкрепата на Община Гоце Делчев.

"Благодарение на проекта за енергийна ефективност разходите за отопление паднаха с над 45%. Преди плащахме по 60-70 хил. лева на месец, сега плащаме по 20 хил. лв. Има спечелен проект за 3,5 милиона лева по Оперативна програма "Регионално развитие" за медицинско оборудване и модернизиране на здравното заведение. По програма "България-Гърция-Трансгранично сътрудничество" тече процедура за финансиране в размер на 240 000 лева . И двата проекта  са пред  старт за изпълнение и до две години болницата в Гоце Делчев ще е със съвсем друг статут и с далеч по добри  и качествени услуги за хората от четирите общини", призна д-р Мария Радойкова.
 

КОМЕНТАРИ

информиран21:27 - 02.11.2011
ЛЪЖЦИ ДОЛНИ!!! И управата на болницата е в кюпа,наред с всички вековни общинари. Не вие срам така да замазвате очите на хората.Я кажете дали г-н кмета сам се е сетил да ги "дари" тия пари или болницата официално ги е поискала с писмо до четирите общини-Гоце Делчев,Сатовча,Хаджидимово и Гърмен.Единствено г-н Башев до момента не е дал сумата,другите общински кметове са дали по 10000лв,но нито един от тях не излезе да го каже,да си прави PR,да се искарва голям добродетел.Знаем Ви г-н Москов,видяхме какво можете и какво правите,цели 16 години това правим-гледаме как някои хора си построиха палати,натрупаха състояния,изпратиха си децата в чужбина да учат,а нашите деца...?Една улица няма оправена с пари от общината.А какво ще кажете за Градския Парк?Защо не одобриха проекта за ремонт на парка още лятото.Отхвърляхте,отхвърляхте този проект докато не ви избраха селата отново.... и хоп,за 3 дни се одобри и проекта,и изпълнител се намери,само парите чакате.НАЛИ? Ах вие мишкиииии, много сте смели като сте отгоре,ама нали няма нищо вечно на тоя свят....!!!
Таня16:20 - 11.10.2011
МРЪСНИ ДОЛНИ КОМУНИСТИ КРАЙ ЗА ВАС В НАШИЯ ГРАД.
32115:27 - 09.10.2011
16 год ви бяха твърде много.Чашата на търпението преля!!!!Комунистите ВЪН от общината.След 30 октомври започват за вас дълги тягостни дни, а за МОСКОВ е открито ново работно място-в детската градинка. :))))))))
Тъпак13:17 - 09.10.2011
Абе Димитър Бояджиев - Шак, спир да пишеш коментари ти ли ще съдиш хората за дрога бе. Теи където си педофил мазен и няма стока която не си опитал. Жалък плазводий такъв...
Тодор20:02 - 08.10.2011
простотията на всеки личи по обръщението и говоренето с хората като гледам този по горе дето е написал няколкото коментара за да получи една ганджа от крумовците хич не го виждам да е умен да е човек на който може да се разчита и човек който може да влезе в управлението на общината ни . Жалки сте вие госрпода вижте се само с какви глупости се занимавате . А защо преди изборите ли , та общината винаги е помагала на болницата . Пък заплантите ги дава Дянков и Борисов общината заплати не дава а коммпенсира когато има възможност когато здравното министерство , здравната каса , финансовиятминистър Дянков и премиера Борисов забравянт да преведат парите на болницата ни . Стижга лъгахте хората стига преписвахте вини на хора които полагат грижи за да удържат положението по всички направени пробойно от правителствата особено последното .
трагедия19:24 - 08.10.2011
Трагедия ни е цялата община заради вас мръсни комунисти. Ще ви кълнем до живот.
просто19:21 - 08.10.2011
Зелен Тошо скри се бе митил такъв злобен прост но много много богат благодарение на нашите пари. Не ви ли гризе съвестта като дарявате толкова малко пари при положение че сте червиви. Чумичката да ви изгори.
Съвет на приятел19:17 - 08.10.2011
Като ви гледам съветниците и ви съжалявам, толкова прости, умствено ограничени и нагли до безобразие хора, но какво друго да се очаква от вас. Вие сте си прости и жалки хорица защо не се скриете, срам нямате ли. Смешни сте, жалки сте, лъжци сте. Хората вече прогледнаха и няма да ви се доверят.
Смях19:13 - 08.10.2011
Г-н Москов защо точно сега предизборно решихте вие и вашия екип да дарите пари на болницата, защо не им давахте пари през вашите мандати. Това вашето си е пълна наглост и не ви е срам. Вкарахте болницата в дългове за милиони а сега подигравате хората с тези жалки дарения.
сестра19:11 - 08.10.2011
Как бе д-р Радойкова можете така нагло да лъжете, че общината винаги ни е помагала, кога и как ни е помагала като не ни дава заплати и ние живеем на дъното на бедността, нямаме материали за болните и ги караме всичко да си купуват. Вие самата твърдите че от общината не ни двата нищо или само на нас персонала а вие си получавате вашата дажба от тяхната баница. За да се развие нашата болница ние имаме нужда от промяна и такава ще ни донесе само и единствено Андонов.
Жалко17:00 - 08.10.2011
Шак Яневия и Боцката са една продажна измет която моментално трябва да бъде измита от общината, те са най - големия гаф на Москов и времето ще покаже кой кого...
ами да15:48 - 08.10.2011
Купуваме си дрогата от гербаджииските спонсори двете крумета да спрат да продават за да няма наркомани в нашият град .
до горните15:47 - 08.10.2011
"Крайно време е да се спре да се спекулира, че общината не се ангажира с проблемите на болницата. Ние спазваме разпорежданията на Министерството на здравеопазването и Здравната каса. Това, че лечебното заведение се именува общинско, не означава, че е на Общината или на Общинския съвет. Тези спекулации, особено сега в предизборната кампания, се използват с нечистоплътни цели от кандидати за кметове, макар да знаят, че финансирането зависи преди всичко от държавата и здравната каса", заяви директорката. Господа това не ви ли е достатъчно за да спрете маниполациите отнасящи се до болницата в Гоце Делчев .Естествено че това заведение не нито на общината ни на ОБС а е на държавата , Винистерството на здравеопазването и здравната каса които действително крадат средствата за нашето лечение . Що се отнася до общината тя винаги е помагала на болницата . Доктор Фидошев остави болницата пълен бардак години след него не може да се стабилизира от неговите кражби и далавери с лекарства . Вместо да работи отново в болницата той трябваше да бъде осъден ето в това аз обвинявам кчмета Владимир Москов че не заведе дело срещу този пладнешки обирджия който сега се прави на светец но никога не е късно . Нама община в България да помага толкова много на болницата си макар че и кметовете на другите общини трябва да имат определени ангажименти защото в нея се лекуват хора от целият регион . Там където се установи не загриженост на общините болниците им бяха закрити така че спрете и с тези спекулации госпосдда от ПП ГЕРБ защото като влезете в общинския съвет съвсем друга песен ще зарпеете , ще видите реалностите и ще се срамувате от думите си . Успех и на вас въпреки всичките мръсотии и помии които изливате . Всичко ще си дойде на мястото след изборите .
катя22:38 - 07.10.2011
Като им погледнеш общинските съветници ти става ясно за каква партия става въпрос. Единия наркоман, другата с умствен капацитет равен на 0, зелен тошо - всеки месец получава по 40хил. лв. от общината - безвъзмездна субсидия. И то срама е за нас, които ги търпим,просто нямам думи.............
uuuuu22:33 - 07.10.2011
пълни олигофрени, как не ви е срам, за 16 години нищо, ако трябва да си върните парите открадени от болницата през тези години като кмет ще трябва да изградиме още две нови за по няколко милиона.Това е ценизъм и то голям
aaaa21:56 - 07.10.2011
smeshnici!
ПОКАЖИ ОЩЕ -4 КОМЕНТАРА
Код за сигурност, въведете кода aa6