Кандидат-кметът на РЗС в Сатовча се отказва от изборната надпревара

Яне Янев, снимка: infomreja.bg

Кандидатът на РЗС за кмет на община Сатовча Байрам Дерменджиев изтегли документите за регистрацията си от Общинската избирателна комисия и обяви, че се отказва от изборната надпревара. Според близки до Дерменджиев, причината за решението му е прекомерната му заетост като представител на гръцката фирма "Михайлидис", която изкупува  тютюн в Гоцеделчевския регион и цялата област. За други, оттеглянето на Байрам Дерменджиев от битката за кметския стол в Сатовча, на който той е седял почти цял мандат, преди да се заеме с изкупуване на тютюн, е заради политическа игра и е солидно подплатено финансово от негов конкурент за управленския пост.

Пред отказ да участва в изборите за независим кандидат-кмет на село Слащен бил и Сюлейман Алендаров. Той сподели, че най-вероятно ще се откаже от битката, защото бил отвратен от политическите похвати и интриги, които се въртят от всички партии както на местно, така и на национално ниво. Запознати коментираха, че в подобна дилема е и още един кандидат на РЗС в община Гърмен.

"Силните досегашни кметове първо решиха да си напазаруват опоненти от по-слабите партии, за да си осигурят по-голяма подкрепа, след което ще се започне и пазаруването на гласовете на избирателите. Както е тръгнало очакваме да се откаже и другият кандидат за кмет Ахмед Дунчев", коментират жители на Сатовчанско, според които основните опоненти за предстоящите избори си остават кандидатът на ДПС д-р Арбен Мименов и кандидатът на ГЕРБ Пламен Поюков.

 

КОМЕНТАРИ

Костанс09:54 - 26.09.2011
Терзиева е луда за връзване. Собсвения и син е казал че е така а той момчето сигурно знае какво говори.
Яне Янев09:54 - 26.09.2011
Странно как Крас Терзи се пише приятел на Яне а тукашните му хора не искат да чуят за нея.
истина22:41 - 25.09.2011
Терзиева,стига си лъгала мръсна подлога на вълкоселските хомо! Байрям въобще не е внасял документи за своя регистрация като кандидат за КМЕТ НА ОБЩИНА САТОВЧА! Това е невероятен "мишок",получи от магарешкия доктор 100 хил.лева и обекти за изпълнение на стойност 2 мил.лева!Това което правят тези Вълкоселци ще прерстне в народен бунт подобно на този в Катуница! Хората живи ще ги одерат!
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK