Кандидат-кметът Георги Андонов награди Димитър Шиков за активност в анкетата „Ако днес бях кмет“

снимки: infomreja.bg

20-годишният Димитър Шиков от Гоце Делчев ще прекара един работен ден в  българския парламент, придружен от депутата и кандидат за кмет на община Гоце Делчев Георги Андонов. Там младежът ще бъде представен и ще разговаря с председателя на НС Цецка Цачева и министри от кабинета Борисов още в началото на следващата седмица. Това обяви на пресконференция Георги Андонов по повод представяне на резултатите от инициативата на МГЕРБ в Гоце Делчев, която протече под надслов „Ако днес бях кмет”.

Димитър Шиков получава обещаната награда от Георги Андонов заради активното си участие в анкетата и за посочените от него най-много наболели проблеми в града. Част от тях са високите спящи полицаи, безразборно обикалящите глутници кучета, абстрактният фонтан  на ул. „Търговска“, който според младия гражданин загрозявал централната улица в Гоце Делчев, джунглата в градския парк, превърнал се в свърталище на пияници и наркомани, опасните сгради с падащи мазилки, липсата на културен живот в града, недовършената спортна зала, наречена от Димитър Шиков „Паметник на безхаберието на властта“, павираните улици, които повреждат автомобилите и  други проблеми.

Шиков заяви, че не му харесва още бавното обслужване на данъкоплатците, като за пример посочи, че семейството му е трябвало да чака 60 дни документ от Агенцията по кадастъра. „Включих се съвсем спонтанно в анкетата, пиех кафе в едно от централните заведения и видях шатрата на младежите от ГЕРБ с надписите „Ако днес бях кмет” и реших да напиша това, което не ми харесва в града ни“, обясни Димитър Шиков. 20-годишният младеж в момента е безработен, работил е за кратко в нощен клуб в Гоце Делчев, след като завършил средното си образование.

Според резултатите от кампанията на МГЕРБ „Ако днес бях кмет” младите хора в община Гоце Делчев са определили следните най-сериозни проблеми за града и селата: 30 % от анкетираните са посочили проблеми в инфраструктурата на града; 15 % - високи нива на безработица сред младите хора; 13 % - липса на спортни съоръжения; 11 % - неефективна административна система; 10 % - липса на културни мероприятия и развлечения в града; 8 % - проблеми с болницата и ниското качество на услугата, предоставяна от Общинската болница „Иван Скендеров”; 7 % - липса на детски площадки.

В тази връзка на пресконференцията кандидатът за кмет на община Гоце Делчев – Георги Андонов, пое конкретни ангажименти към всеки един от посочените проблеми, като заяви, че за него приоритет № 1 остава решаването на проблемите в болницата.

„Ако стана кмет обещавам, че лятото на 2012 година ще открием нова спортна зала, като тази на „Армеец“ в София, ще открием и 10 площадки за деца в Гоце Делчев. В предизборната си кампания ще включа лекари специалисти, които имат желание да дойдат и да работят в МБАЛ „Иван Скендеров”. Така няма да се налага нашите пациенти да ходят на лечение в Разлог и Благоевград. Инфраструктурата е проблем, не само общински, но и регионален и национален, затова водещ проблем, който ще бъде  решаван, също приоритетно, ще е именно подобряване на инфраструктурата, за да не губим туристи, за да има инвестиции и да задържим младите хора да създават бизнес тук. По отношение на културата мога да ви уверя, че ако стана кмет, в Гоце Делчев ще има собствена театрална трупа с редовни представления, фестивалът също ще стане традиционен, като коренно ще разнообразим културния афиш на града ни”, заяви на пресконференцията кандидатът за кмет на Гоце Делчев Георги Андонов.

 

КОМЕНТАРИ

zark02:52 - 08.06.2014
ne we 6a raboti kato 4ista4 v parlamenta go6eto go e sajalil da ne umre ot glad
bojko02:49 - 08.06.2014
da be taq pomiq v parlamenta
da be02:43 - 08.06.2014
ei taq droga e bil v parlamenta e tva e kapaka na vsi4ko daje i bil nagraden ta toq ne spira da sa drogira dalji pari na koi li ne
баща21:49 - 27.09.2011
А бе, тъпаци - аз съм баща и си разхождам детето чат-пат в парка не много често но през ден къде видяхте майки да изхъвлят памперси? А колко баби разхождат внучетата и те ли според вас хвърлят? А всички боклуци наркомани ги познавам, щото работих преди време в полицията - там са Матьо, Дуката и компанията им - не излизат от там, къде е полицията, бившите ми колеги!
до да бе15:04 - 26.09.2011
Браво ето това е истината за парка в Гоце Делчев . Никакви наркомани и пияници аз също не съм видяла този перко горе от къде ги измисли . Виж майки с колички дето хвърлят наистина фасове имръсни памперси колкото си щеш . А за клюките им и за каруцарският език да не говорим . Децата попиват като попивателни и най вероятно вместо мама първото им обръщение ще е мърша защото си мислят че щом мама непрекъснато изрича тази дума тя е най хубавата . Успех на Москов това е истината с лъжи и предварително подготвени хора какво да говорят избори не се печелят . Фалша си личи от всякъде .Еле па за театрото ами то всеки месец има постановки ама се провалят от липса на желаещи да ги посетят . Дойдоха селтеците от селата и тръгнаха да управляват града ни .
da be13:36 - 26.09.2011
Да бе аз през деня не съм видял кьорав наркоман в градската. За сметка на това много "майки" , които разхвърлят мръсни памперси, и други боклуци, хвърлят си фасовете по алеите викат истерично по децата си,вместо да си поиграят с тях си седят на дебелите задни части и обсъждат клюките и одумват минаващите и т.н с много злоба с речник пълен с диалект - "ААА въй мари тая мърша за ква са мисли!" УЖАС е да се разхожда човек из градинката и да им слуша простотиите!
da be13:34 - 26.09.2011
Да бе аз през деня не съм видял кьорав наркоман в градската. За сметка на това много "майки" , които разхвърлят мръсни памперси, и други боклуци, хвърлят си фасовете по алеите викат истерично по децата си,вместо да си поиграят с тях си седят на дебелите задни части и обсъждат клюките и одумват минаващите и т.н с много злоба с речник пълен с диалект - "ААА въй мари тая мърша за ква са мисли!" УЖАС е да се разхожда човек из градинката и да им слуша простотиите!
geri22:07 - 25.09.2011
dobre e 4e mladite mislqt za grada si :)
майка16:31 - 25.09.2011
Браво! Най важното от всичко изброено е градския парк - по цял ден наркоманите се напушват напиват и друсат там, пречат на майките с децата! Къде е екополицията? Къде са нормалните полицаи - пият кафета по цял ден по заведенията а не поглеждат градския парк! Ама всички са един дол дренки - като Жабката! Ама и кметската управа е на същото дережде, той Москов всеки ден минава през парка, ама тия неща не му правят впечатление!
Код за сигурност, въведете кода 2za