С игри за удоволствие приключи работата по НП "Заедно за всяко дете" в Трето ОУ - Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

На всички лица грееха усмивки

В Трето ОУ „Братя Миладинови“ – Гоце Делчев, се състоя заключително мероприятие по Национална програма „Заедно за всяко дете“, модул „Участвай и променяй! Родителят – активен партньор в училищния живот“. През цялата учебна година учениците от първи до четвърти клас заедно със своите учители и родители са провеждали редица инициативи по тази програма. С голямо желание те се включиха и във финалната проява.

Програмата започна с изпълнение на музикалната група към училището с ръководител Живко Медарев. Така за първи път прозвуча химнът на училището по музика и текст на г-н Витанов, на когото в знак на благодарност директорът на учебното заведение Никола Джингаров връчи поздравителен адрес.

Игрите за удоволствие започнаха с „построяване на кула“. С тази задача отговорно и старателно се справиха първокласниците. Не по-малко усърдие проявиха второкласниците, чиято игра се казваше „Зигзаг“. Третокласниците пък влязоха в ролята на кенгуру, а четвъртокласниците правеха „столче“. През цялото време децата много се забавляваха, а родителите следяха за спазване на правилата.

След изпълнение на мажоретния състав към училището с ръководител г-жа Пиргова започна втората част на игрите. Тя изискваше от състезателите, преминавайки през препятствия, да подредят набор от букви така, че да се получат изречения за тяхното училище. И четирите отбора се справиха отлично, което накара родителите да вдигнат гордо надписите, за да бъдат прочетени от всички – „ Мило родно училище наше, ние сме твоите верни чеда!“, „Името ти гордо носим, ти си в нашите сърца!“, „В теб научихме буквите, в теб сричахме думите, първите книжки“.

Празникът завърши с танц – любим на целия училищен колектив. Едни до други танцуваха ученици, учители, родители. И на всички лица грееха усмивки!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK