Камерен оркестър „Орфей“ с концерт „Култура за всички и култура от всички“

Снимка: Личен архив

Солист е кюстендилката и известна цигуларка Лили Милчева

Под мотото „Култура за всички и култура от всички“, камерен оркестър "Орфей" кани на 18 април, неделя от 11.00 ч., в Двореца на културата в Перник почитателите на музиката на поредното си матине. Солист е кюстендилката Лили Милчева, която ще изпълни третия цигулков концерт на Волфганг Амадеус Моцарт, диригент е Райчо Христов – председател на Музикално сдружение „Марин Големинов“ - Кюстендил.

Лили Милчева започва музикалното си образование в НМУ ”Л. Пипков”, в класа по цигулка на Екатерина Драмалиева. Първият си самостоятелен концерт тя изнася едва 7-годишна в Художествената галерия в Кюстендил, а на десет години печели първа награда на интернационалния конкурс “Млади Виртуози” в София. Година по-късно получава покана за участие в различни проекти и концерти в страната. В същата година Лили става солист на камерния оркестър “Софийски Солисти”, свирейки на цигулка, предоставена й от фондация “13 века България”.

През 2013 г. тя получава Grand Prix на конкурса "Млади изпълнители на класически музикални инструменти" в Перник. През 2014 година Лили заминава за Калифорния и продължава обучението си в Idyllwild Arts Academy. Тя става част от 2015 Open Call конкурс, който й носи втора награда и специална награда на публиката. В същата година тя става концертмайстор на оркестъра в Idyllwild Arts Academy.

През 2016 Лили печели конкурс за свирене с оркестъра на Idyllwild като солист и получава наградата “Wilson” за най-изявен ученик в сферата на музиката. Лили участва в майсторски класове и различни фестивали като: “Heifetz International Music Festival”, “Madeline Island Chamber Music”, “Weimar Music Festival”, и много други.

В момента Лили продължава музикалното си обучение в Peabody Institute of Music, в класа по цигулка на Джудит Инголфсън и Мидори Гото.

Концертът ще се състои при спазвани на всички изисквания на РЗИ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK