Борисов в Кюстендил: Ще реставрираме, когато рестартираме държавата наново

Снимки: ПП ГЕРБ

При посещението си в храма Бойко Борисов бе придружен от кмета Петър Паунов

Ще реставрираме, когато рестартираме държавата наново. Това каза при посещението си в храм “Св. Димитър” в град Кюстендил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Откакто сме се дръпнали - нито един блок не е саниран. Не било хубаво, направете си сега, като не е хубаво, с нови дългове. Вчера прочетох някъде за 16 млн. лева дълг. Тези пари ще ги плащат вашите деца! Дълг след дълг. Спрете се!", призова Борисов.

Лидерът на ГЕРБ получи като подарък икона от Архимандрит Исаак в Кюстендил. Той се обърна към Борисов с думите: “Никой не е направил за България повече от вас - хората вече направиха разликата.”

Архимандрит Исаак сподели, че винаги споменава Борисов и екипа му в своите молитви.

При посещението си в храма Бойко Борисов бе придружен от кмета Петър Паунов, от народния представител Христо Терзийски, от областния координатор Даниел Данчев, от общинския ръководител на ГЕРБ – Кюстендил Михаела Крумова и депутати от ПГ на ГЕРБ - СДС.

След посещението си в храма Борисов проведе среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ в сградата на общинския драматичен театър в Кюстендил. Там той беше посрещнат с баница от възрастна жена от Сапарева баня, а стотиците участници в срещата скандираха името му.

Xората вече искат промяната, но тя е в ГЕРБ, каза още по време на среща със симпатизанти в Кюстендил лидерът на партията Бойко Борисов и подчерта, че партията се е получила от допуснатите грешки.

В Кюстендил той бе посрещнат от кмета Петър Паунов, народния представител Христо Терзийски, областния координатор Даниел Данчев, общинския ръководител Михаела Крумова, от кметовете на Дупница - инж. Методи Чимев, на Сапарева баня - Калин Гелев, на Рила – Георги Кабзималски и на Кочериново - Иван Минков, от всички общински ръководители на ГЕРБ и съветници.

Залата на Общинския драматичен театър в Кюстендил се оказа тясна, за да побере стотиците, дошли да се видят с Борисов и да искат оставка на управляващата коалиция.

“Откакто сме се дръпнали - нито един саниран блок. Не било хубаво – ами направете си сега, като не е хубаво”, коментира лидерът на ГЕРБ по адрес на настоящото правителство. “Дълг след дълг, спрете се, защото ще плащат децата ви!”, заяви бившият премиер.

„В момента вдигат тавана на 10 млрд. дълг. Какво ги правят тези милиарди", попита бившият премиер. Той засегна и задълженията от 16 млн. лева, които има най-голямата спешна болница у нас - „Пирогов".

Болницата беше в окаяно състояние. Започнахме отделение по отделение. Стана приказна. Вчера прочетох - 16 млн. дълг. Тези дългове ще ги плащат
децата.

Ако ГЕРБ са крадяли по 8 млрд. лв., защо сега от „Промяната“ вдигат тавана на дълга?! Значи те крадат по 10 млрд. лв. От ГЕРБ никога не сме крадяли, но това е тяхната логика. Медиите обаче не задават въпроси", заяви Борисов.

Той уточни, че президентът знае, че през есента ще има служебно правителство и затова сега иска актуализация на бюджета.

Към препълнената зала народният представител Христо Терзийски се обърна с думите: “Само за няколко месеца правителството наистина промени
България – инфлацията стана двуцифрена, цените на основни стоки – двойни и тройни, парите, осигурени от правителството на Бойко Борисов и предназначени за строежа на магистрали и други важни за страната инфраструктурни проекти – изхарчени неясно за какво. Но те са наистина добри в това да харчат огромни суми без никакъв резултат. Спомняте си, че за само за 9 дена изчезнаха 9 млрд. лева, които и до днес не се знае
къде са отишли.”

Терзийски посочи също, че правителството се е оказало неспособно да се възползва дори и от огромните средства, които Европейския съюз отделя за България и които са от жизненоважно значение за нашата икономика. Планът за възстановяване и устойчивост беше върнат „само“ с 200 забележки и вече е под въпрос каква част от тези средства страната ни ще има капацитета да усвои.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов заяви: “Само за година животът ни се промени до неузнаваемост и, за съжаление, не в посоката, която желаем, не можем да обиждаме, но не можем и да премълчим истината. Как в началото на миналата година природният газ беше 25 лв., сега е 152 лв.?! Как в началото на миналата година токът беше 80 лв, а сега е 500 лв.?!

Всичко това озадачи всяко българско семейство, всеки български дом. Да не говорим за общините и омерзителното отношение към нас.”

 

КОМЕНТАРИ

[email protected]17:52 - 05.06.2022
Здравейте, търсите ли заем за консолидиране на дълга, необезпечени заеми, бизнес заеми, ипотечни заеми, заеми за автомобили, студентски заеми, лични заеми, рисков капитал и т.н.! Аз съм частен кредитор, предоставям заеми на фирми и физически лица с ниски и разумни лихви от 2%. Изпратете имейл до: [email protected]
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK