Младежкият театър не отстъпва на КЕВР

Снимка: БГНЕС

Демонсрацията се провежда пред сградата на театъра

Младежкият театър "Николай Бинев" в София излезе на мирен протест, съобщава БГНЕС. Демонсрацията се провежда пред сградата на театъра.

Заместник-директорът на културната институция заяви, че адмирира думите наминистъра на културата Атанас Атанасов и на регионалния министър Гроздан Караджов, които в рамките на последните няколко дни категорично заявиха, че подкрепят Младежкия театър в желанието му да запази имота си, че той не е с отпаднала необходимост.

"Днес протестираме във връзка с един, за съжаление, не творчески, а имотен казус, с който запознахме обществеността в рамките на миналата седмица. Става въпрос за внесена през февруари преписка от страна на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) към Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) с желание имот, който е собственост на Младежкия театър да бъде прехвърлен от активите на театъра в активите на държавния регулатор. Мотивацията на колегите от КЕВР е, че той е с отпаднала необходимост.
 
Ние съответно категорично сме заявили, внасяйки становище както в Министерството на културата, така и в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, че това пространство не е с отпаднала необходимост, а дори напротив - в нашите планове като ново ръководство, тъй като ние сме ръководство от малко повече от месец, 32 дни, присъства развитието на създаване на куклена сцена точно в това пространство, за което всъщност ние протестираме с желание да се запази в активите на театъра", обясни Тодоров.

Той посочи, че това, което той и колегите му от Младежкия театър биха искали да се случи, е подкрепата на Министерството на културата да бъде оформена в документи.

Тодоров заяви, че все още няма официално изпратено становище от страна на Министерството на културата към МРРБ, с което отговаря, че не е с отпаднала необходимост, за да може регионалният министър да сложи край на тази преписка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK