Ресторантьорите в Кюстендил също притеснени от въведените противоепидемични мерки

Снимки: ОА - Кюстендил

Срещнаха се с областния управител Александър Пандурски и институции

Среща с представители на ресторантьорския и хотелиерския бизнес се проведе днес в Областна администрация - Кюстендил. Срещата с инж. Александър Пандурски и регионални институции бе по инициатива на „Сдружение по туризъм“ – град Кюстендил. В нея се включиха зам. - областният Георги Илинов, директорът на РЗИ д-р Златко Величков, зам.-кметът на Общината Светослав Василев и комисар Веско Рангачев от ОД на МВР.

Пред областния управител представителите на ресторантьорския и хотелиерски бизнес споделиха притесненията си от въведените противоепидемични мерки срещу Ковид-19. В хода на разговора с институциите бяха коментирани икономическите мерки в подкрепа на бизнеса, задължаването за ваксиниране на персонала, предприетите проверки от институциите за спазване на вечерния час за работа на заведенията, разстоянието между масите и т.н.

От „Сдружение по туризъм“ представиха своите виждания относно ефективността на наложените противоепидемични ограничения и възможността за спазването им. Те бяха категорични, че едно от най-важните предизвикателства пред тях е да задържат работещия и обучен персонал, защото той се напуска, заради несигурността в бранша. „Затова се надяваме, заедно да потърсим механизъм и чрез вас да направим предложения до Министерството, на които да се обърне внимание“, коментираха от Сдружението. Те благодариха за диалога и отзивчивостта, които срещат до този момент от страна на местните власти.

Директорът на РЗИ д-р Златко Величков сподели, че област Кюстендил е вече в червената зона, тъй като се е повишила заболяваемостта за изминалия 14-дневен период. Заболелите лица за седмицата от 13-ти до 19 септември са 221. „Случаите нарастват и нещата стават сериозни. Ние сме длъжни като институция да спазваме заповедите и да осъществяваме здравен контрол“, коментира д-р Величков.

Областният управител инж. Пандурски се ангажира да запознае Министерството на здравеопазването с обсъдените теми и дадените предложения по време на срещата с представителите на туристическия и ресторантьорския бизнес в Кюстендил. „Ние, като представители на изпълнителната власт, имаме ангажименти това, което е решено от съответните органи, да бъде приведено в действие. Законът е закон и трябва да се спазва. Да, ние искаме бизнесът да работи, но в същото време трябва да бъдем внимателни, защото противоепидемичната обстановка се влошава. Вярвам, че в рамките на диалога ще намерим правилните решения, които ще удовлетворят всички страни“, заяви инж. Пандурски.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK