Тестват устройствата за видеонаблюдение и видеозаснемане на изборните резултати

Снимка: Министерство на електронното управление

Всички тестове до момента са преминали успешно

Към 14.00 часа на първи април 2023 г. са регистрирани 5400 извършени теста на устройства за видеонаблюдение и видеозаснемане. Тестовете са реализирани от председателите на СИК според предварително посочените указания.

Всички тестове до момента са преминали успешно, като има само няколко единични бройки на подменени мобилни устройства. 

Напомняме, че днес, до края на деня, се очаква да се реализира тест на процеса по видеонаблюдение и видеозаснемане във всяка СИК. В случай, че бъде установен дефект на мобилните устройства, председателят на съответната СИК следва да информира незабавно съответната общинска администрация, която съвместно с представител на  „Информационно обслужване“ АД по места да замени дефектното устройство.   

В деня на изборите - 02 април 2023 г., към МЕУ ще функционира Контактен център за съдействие по време на видеонаблюдението и видеознаснемането на обработването на бюлетините след края  на изборния ден. Центърът ще бъде в готовност да отговаря на въпроси на председателите на СИК след приключване на изборния ден, до края на обработването на бюлетините в цялата страна.

Видеонаблюдението на процеса на броене на бюлетините и обработването на изборните протоколи след края на изборния ден в неделя – 2 април, ще е достъпно на интернет адрес: https://evideo.bg/.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK