Перфектни и изящни нокти в няколко стъпки с комплект за маникюр

В няколко лесни стъпки ще разкрием тайната на добре направения маникюр

Хубавите и добре поддържани нокти си личат отдалеч. Те говорят много повече за отношението към детайла, красотата и изяществото от много други фактори.

И все пак. Целта на днешната статия е да ви покажем всъщност колко лесно и бързо може да постигнете чудесни резултати с помощта на комплект за маникюр. Ако търсите начин да имате красиви и дълготрайни нокти извън салона за красота, то това вече е възможно и у дома.

В няколко лесни стъпки ще разкрием тайната на добре направения маникюр. Най-напред се уверете, че ноктите ви са чисти и подсушени, преди да започнете работа по тях.  Първата стъпка е оформянето на нокътната плочка - нейната форма и повърхност, премахване на кожички. След като сте постигнали желаната форма се нанася обезмаслител, който допълнително ще подсуши плочката и ще обезпечи по-доброто прикрепване на слоевете гел лак. След всеки слой гел лак се използва специална UV/LED лампа, която ще откриете в комплекта за маникюр и накрая ще завършите с финален топ лак, както и грижа за кожичките около ноктите, както и кожата на самите ръце. На пръв поглед това е всичко. Voila!

С тези прости стъпки ще имате перфектни нокти, които ще издържат седмици наред!

В последните години гел лакът изцяло е заменнил добре познатия лак за нокти, благодарение на трайността на покритието. А най-хубавото е, че вече можем да го постигнем и в домашни условия, особено когато сме възпрепятствани да стигнете до салона на професионалист. 

Трайноста на това покритие е средно между 2-4 седмици, без напуквания и следи от надраскване. След посочения период е хубаво и желателно той да се смени, да се направи така наречената поддръжка на гел лак. Следвайки няколко основни принципа е напълно възможно да получите красив и безупречен маникюр в домашни условия.

В стартовите комплекти, които се предлагат на пазара, включващи всичко необходимо без проблем ще създадете перфектния маникюр сами. Комплекта за маникюр традиционно влючвa : UV/LED лампа, различни пили (механични или електрическа), полиращи пили, нокторезачка, ножичка за нокти/ кожички, обезмаслител, основа, гел лак (основен цвят или няколко вида)

Следвайки няколко основни принципа всичко това е възможно.

  • Оформяне и подготовка на ноктите

Най-напред е хубаво да изберете подходящата форма за вашите нокти. С кръгла или квадратна форма, бадемовидни, тип балерина или обли, важно е тя  да отива на пръстите на ръцете ви и разбира се , да бъде съобразена с големината и формата на нокътната плочка.

Важно условие за дълготрайността на маникюра с гел лак е ноктите да не се потапят във вода непосредствено преди обработка, тъй като омекват.

За да оформите и подготвите нокътната плочка може да използвате обикновена или електрическа пила. Важно е да се почистят и кожичките около ноктите.

  • Грижа за кожичките около ноктите

Обикновено кожичката около ноктите или се избутва с помощта на избутвач или се изрязва. Необходимите инструменти за това ще намерите в комплекта за маникюр. 

  • Обезмасляване на ноктите

След като нокътната плочка е готова е време да се нанесе обезмаслител. Той създава слой, който служи като спойка между нокътната плочка и гел лака. Оставя се да изсъхне и след това може смело да пристъпим към поставянето на гел лак.

  • Нанасяне на гел лак

 В този етап са включени няколко последователни етапа в нанасянето на покритие.

  • Основа/база за гел лак

След като ноктите вече са оформени и подготвени е време да се нанесе база/ основа за гел. Нейната основна роля е да изравни нокътната плочка, както и да я подготви за нанасянето на гела лака. Освен това основата за нокти има за цел да възпрепятства проникването на оцветяващи пигменти в кератиновия слой на нокътя. След нанасянето на този слой ноктите се поставят за определеното време за UV или LED лампа.

След това повърхността на нокътя се почиства от лепкавия слой, който се е образувал с помощта на специален разтвор, който има във всеки комплект за маникюр.

  • Цветен гел лак

След като имаме поставена основа е време да подберем цветния лак и да го нанесем върху ноктите. Класическата техника включва две или три последователни нанасяния. Съществуват и такива лакове, които имат много добра пигментация и идеален цвят се постига дори само с едно нанасяне.

След всеки нанесен слой лак ноктите се поставят в UV / LED лампа за да се изпече и да се гарантира здравината на нанесените слоеве.

  • Топ лак

Топ лакът е част от финалния етап. Той придава освен здравина и блясък, но и дълготрайност на маникюра. Той се нанася в един или два слоя и след всеки слой по познатия начин се поставя да изсъхне в специалната UV/LED лампа. След това се отстранява лепкавия слой и вашият маникюр е готов.

  • Грижа за ноктите и ръцете

Кожата на ръцете се нуждае от грижа и хидратация също толкова, колкото и всяка друга част от тялото. Нанесете олио/масло за кожички, след което и крем на целите ръце.

Това накратко са стъпките за направа на маникюр в домашни условия. С комплектите на маникюр на Nailsbg създаването на перфектния маникюр у дома е гарантиран. В тях е включено всичко необходимо както за начинаещи, така и за по-напреднали.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK