Захранванията TDK-Lambda с нов патент позволяващ по-ефективно проектиране

Снимка: TDK Lambda

Какви захранвания ще откриете в ЕХНАТОН?

Производителят на електрозахранващата апаратура TDK-Lambda представи нова стратегия, базирана на иновативната патентована технология за производство, която налага по-гъвкави изисквания за охлаждане, подтискане на шума до минимум и по-лесно интегриране в техните системи.

"Топлинният мениджмънт е едно от основните технически предизвикателства, които трябва да бъдат преодолени при проектирането на всяка система", обяснява Мартин Коутс, инженерен директор на TDK-Великобритания. "Много често има горещи точки в системите, които изискват непропорционално висок въздушен поток над тях, за да се поддържат температурите на компонентите в приемливи граници. Това, от своя страна, често води до прекомерен звуков шум от охлаждането на вентилатора и/или ограничения в термичните характеристики на системата.”

Има две установени техники за преодоляване на предизвикателството с топлинното разпределение. Един от начините е да се увеличат размерите на корпуса, за да се даде възможност за по-добър въздушен поток. Повишаването на ефективността е друга техника, като по този начин се минимизира вътрешното разсейване на топлината. Често обаче, не се гледа добре на увеличаването размера на корпуса, тъй като това поражда неконкурентоспособност, защото затруднява интегрирането на захранванията в системите. Също така, с увеличаване на  ефективността на захранването, се прилага законът за намаляващата възвръщаемост и постепенните подобрения стават прекалено скъпи.

Новата стратегия за управление на остатъчната топлина, използвана в производството на серията захранващи устройства за променлив и постоянен ток CUS400M, обхванати от патента, преодолява тези проблеми, като използва съществуващата система за охлаждане. Чрез внимателено съобразен дизайн на платката и използването на топлопроводими пластмаси, топлината, генерирана от електронните компоненти, се разпространява и прехвърля към останалата част от системата. Това означава, че може да се постигне добра топлинна ефективност със значително по-нисък въздушен поток, което води до подтиснат шум, поради по-бавния вентилатор.

Повече за самия продукт:

Компактната серия захранвания CUS400M за променлив ток се предлага с изход 12 V, 24 V, 15 V, 19 V, 28 V, 36 V и 48 V стандартна 3 х 5 инчова основа и може да достави 400 W с въздушно охлаждане или 250 W /400 W пикова мощност за продължителни периоди от време с конвекция. Захранването предлага ефективност до 94%, с опция, осигуряваща 5 V/2 А или 12 V/1 А резервно напрежение, както и дистанционно включване/изключване. Сертификатите за медицинска и индустриална безопасност включват IEC/EN/ES 60601-1 и IEC/EN/UL 62368-1 с маркировка СЕ относно директивите за ниско напрежение, ЕМС и RoHS. Устройствата отговарят на стандартите за устойчивост EN 55011-B и EN 55032-B, EN 61000-3-2, IEC60601-1-2 и IEC 61000-4.

Стандартните приложения, за които се използват моделите от серията CUS400M са:

  • индустриални
  • медицински
  • битови
  • стоматологични
  • измервателни
  • телекомуникации
  • професионално аудио

Какви захранвания ще откриете в ЕХНАТОН?

Уникалната гама от монофазни и трифазни захранвания за DIN-шини на TDK-Lambda – серии DPP, DRB, DRF, DRL, DSP, намиращи приложение в голяма част индустриални сектори. Освен продуктите с марката TDK-Lambda, ще откриете модулните захранвания Modicon ABLM, подходящи за по-прости приложения в автоматизацията, Modicon ABLS, предназначени за захранване на управляващи вериги, както и Modicon ABL8RP са съвместими с контролерите от гамите Modicon 340, Modicon M580, Modicon Premium и Modicon Quantum.

Освен захранвания, ЕХНАТОН предлага и защитни модули срещу претоварване и късо съединение, конверторни модули, модули за резервиране, осигуряващи непрекъснатост на услугата след отказ на захранващото оборудване, чрез използване на второ захранване, батерийни и буфeрни модули с цел задържане на напрежението в случай на прекъсване на захранването.

 

Снимка: unsplash.com
Снимка: Schneider Electric, WAGO, Murrelektronik, TDK-Lambda

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK