Как преминаването от цигари към вейп ще ни спести пари

Снимка: Еsmoker.bg

Цените на цигарите непрекъснато и периодично се вдигат

Много хора се опитват да открият начини да намалят разходите си за пушене, като търсят алтернатива в други методи за набавяне на никотин за организма си. Решилите да си закупят вейп устройство, бързо разбират, че освен възможността да се ползват почти навсякъде, е нужно да отделят много по-малко пари от бюджета си за тях.

В тази статия ще разгледаме как преминаването от конвенционални към електронни цигари може да намали не само месечния, но и годишния бюджет, който се отделя за никотиновата наслада.

Цената на конвенционалните цигари

Цените на цигарите непрекъснато и периодично се вдигат, вследствие на вдигането на акциза им от страна на държавата.

Към днешна дата цените на една кутия с 20 цигари варира от 5,20 лв. до 6,80 лв., като цената зависи от качеството на тютюна, което съответната марка предлага.

В зависимост от това колко пуши даден човек, може да се изчисли и средно какви пари дава за никотиновата си наслада месечно.

При 20 цигари на ден с цена 6 лв на кутия:

* седмично – 42 лв.

* месечно – 180 лв.

* годишно – 2 190 лв.

При 10 цигари на ден с цена 6 лв. на кутия:

* седмично – 21 лв.

* месечно – 90 лв.

* годишно – 1 095 лв.

Цената на електронните цигари

Вейповете за еднократна употреба, както и тези със зареждане са много по-евтини от конвенционалните цигари, като в някои случаи спестените пари могат да достигнат 80% в сравнение с пушенето на конвенционални цигари.

За еднократна употреба

Електронните цигари за еднократна употреба са удобен начин за навлизане в света на вейп обществото. Те са лесни и удобни за използване, защото не изискват пълнене или поддръжка и могат да се използват веднага след покупка.

Тези електронни цигари издържат около 600 дръпки, което може да се сравни с приблизително 60 цигари. При цена от 14 лв. за вейп за еднократна употреба това спестява 4 лв.

При използване на 1 електронна цигара за 3 дни:

* седмично – 32,66 лв.

* месечно – 140 лв.

* годишно – 1 703,33 лв.

Ако пушачът консумира по-малко количество конвенционални цигари дневно или се нуждае от по-малка доза никотин, за да задоволи глада си, той би могъл да спести много повече при преминаването към вейп за еднократна употреба.

Важно е да се отбележи замърсяващият фактор от използването на тези устройства. Поради факта, че те не могат да се пълнят с течност или да се зареждат, те се изхвърлят след употреба.

Добрата новина е, че съществуват излизащи по-евтино варианти на електронните цигари, които не се изхвърлят, след като им свърши батерията или съдържанието.

Презареждащи се вейпове

Съществуват много модели електронни цигари за многократна употреба, които изискват минимална поддръжка, а в дългосрочен план са по-изгодни и предоставят същото ниво на задоволяване на никотиновия глад.

Добър пример за такъв вейп е POD устройството Aspire Favostix Mini 700 mAh, което струва 45лв и се предлага в червено, сиво, синьо, сребристо и черно.

Този модел е подходящ за начинаещи вейпъри, защото започва да изпарява течността в него при дърпане. Също така е лесно да се зареди пълнителя на устройството с течност. Той се зарежда изключително бързо, а батерията му може да издържи до ден и половина (в зависимост колко често се ползва).

Тази електронна цигара издържа приблизително 700 цикъла на зареждане, което е достатъчно, за да издържи повече от година.

Течностите за електронни цигари

Количеството на течност, което консумират вейпарите, зависи много от личния навик и от колко никотин имат нужда, за да задоволят глада си.

Бутилка от 10мл, което е регламентираното количество, струва 10лв и може да се използва за около 3000 дръпки. В зависимост от броя и силата на конвенционалните цигари, които човек пуши, с едно флаконче може да се изкара седмица и половина.

Цената на резервните части

Електронните цигари с POD използват вградени намотки в изпарителите, за да превърнат течността в пара.

Те не са вечни и издържам между седмица и половина до две, преди да изгорят. Когато това се случи е нужно да се смени подът, който за модел Aspire Favostix Mini струва 7лв.

Колко ще струва целия комплект за вейпване?

В зависимост от избрания модел на електронната цигара цената може да варира, но във всеки случай ще излезе по-евтино от пушенето на конвенционалните. За да може да се направи по-добра сметка, няма да се добавя вейп устройството към посочените цени.

* седмично – 17 лв.

* месечно – 36,43 лв.

* годишно – 437 лв.

Спокойно може да се каже, че преминаването от конвенционални към електронни цигари излиза с близо 80% по-евтино.

Откъде да закупим качествени електронни цигари?

За да има продължителен живот едно вейп устройство е важно то да бъде закупено от надежден дистрибутор на тези продукти.

Esmoker.bg са лицензиран магазин за електронни цигари, които предлагат висококачествени продукти на достъпни цени.

 

Съдържанието не е подходящо за лица под 18-годишна възраст

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK