За 9-и път съдът отхвърли искане на Прокопиеви за отмяна на запорирано имущество

Снимка: Infomreja.bg

От Бургаски окръжен съд са допуснати обезпечителни мерки по искове на КПКОНПИ на стойност 204 064 417,50 лв.

Със свое определение от тази година Бургаският окръжен съд потвърди наложените по искане на КПКОНПИ обезпечителни мерки на имоти, собственост на „Алфа финанс холдинг“ и трети дружества.

Молбата за вдигане на обезпечителните мерки е от 13.11.2021 г. и в нея се посочва, че запорираното имущество не е собственост на проверявано лице.

За девети пореден път съдът оставя без уважение искане на Галя и Иво Прокопиеви и свързани с тях юридически лица за отмяна на 24 мерки „запор“ на дружествени дялове и акции по иск на Комисията.

Магистратите припомнят, че мерките са допуснати по влязло в сила определение, потвърдено чрез инстанционен контрол от Апелативен съд – Бургас. В мотивите си съдът посочва: „Липсва основание да се приеме, че даденият отговор на спорния касационен въпрос може по тълкувателен път да се приравни на основание за отмяна на наложеното обезпечение“.

От Бургаски окръжен съд са допуснати обезпечителни мерки по искове на КПКОНПИ на стойност 204 064 417,50 лв. (в периода от 2017 г. до момента) по отношение на Иво и Галя Прокопиеви и свързани дружества.

Всички съдебни състави са потвърдили правилността и законосъобразността на тези актове в полза на Комисията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK