Прекъсване на заседанието на НС, Петков и Василев отсъстват

Снимка: БГНЕС

Заседанието беше възобновено малко преди 10:00 часа

Заради настояване премиерът в оставка Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев да се явят на петъчния блиц контрол, за да отговарят на депутатски въпроси, пленарното заседание бе прекъснато малко след началото му.

Искането дойде от ПГ на ГЕРБ и ИТН, които не приеха обяснението на председателстващия заседанието Мирослав Иванов, че те не могат да присъстват, защото са в командировка, съобщав БНР.

Депутатът Тома Биков заяви:

"Ние имаме въпроси наистина към премиера, въпреки че сме на тръни да не вземе да ни отговори нещо, което да ни вкара в някоя друга криза. И българските граждани да го знаят, че в тази държава в момента има една единствена институция, която се опитва да поеме отговорност за това, което се случва в държавата, и това е българският парламент".

Заседанието беше възобновено малко преди 10:00 часа. 

Според предварителната информация на пресслужбата на Министерския съвет премиерът в оставка Кирил Петков трябваше тази сутрин в 10:00 ч. да инспектира междусистемната газова връзка Гърция - България в района на Стара Загора.

В 10:04 часа от пресслужбата на българското правителство изпрати съобщение, че инспекцията ще се забави и ще се състои по-късно в рамките на днешния ден: "Допълнително ще Ви информираме за часа, в който министър-председателят Кирил Петков ще бъде на мястото", се посочва в съобщението.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK