Търговец погна с брадва двама полицаи в Хасковско

Снимка: Infomreja.bg

В къщата на мъжа открили големи количества хранителни продукти и перилни препарати с поставени на тях цени

Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем по бързо производство М.Ж., на 44 г.,  за престъпления по чл. 144, ал.3 вр. ал.2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс  - за това, че на 15.05.2023 г. в с. Брягово, общ. Хасково, се заканил с убийство на двама служители от РУ-Хасково при ОД на МВР, гр. Хасково, при изпълнение на службата им, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, съобщават от държавното обвинение.

На 15.05.2023 г. двама полицаи от РУ-Хасково съвместно със служители на Агенция по безопасност на храните в гр. Хасково посетили дома на М.Ж. в с. Брягово, общ. Хасково. Те отишли там във връзка с получен сигнал за нерегламентирана търговска дейност.

По време на проверката в къщата били намерени големи количества хранителни продукти и перилни препарати с поставени на тях цени. Когато разбрал, че ще бъде санкциониран, М.Ж. станал агресивен и с брадва в ръка се насочил към полицейските служители и им се заканил с убийство.

За престъпленията, в които е обвинен, е предвидено наказание до 6 години лишаване от свобода. Наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа. Действията по разследването по бързото производство продължават под надзора на Районна прокуратура -Хасково и ще приключат в законния срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK