В центъра на Смолян огнеборци демонстрираха техника и аварийно-спасителна дейност

Снимки: ОДМВР, Смолян

Те предизвикаха интереса на деца и възрастни

Смолянските огнеборци демонстрираха техника и  аварийно-спасителна дейност в центъра на областния град. Проявата е част от мероприятията, заложени в "Седмицата на пожарната безопасност". В действие влязоха три противопожарни автомобила,  30 - метрова автомеханична стълба и друго специално оборудване.

Десетки малчугани се докоснаха до работата на огнеоборците. Те имаха възможност да се снимат в пожарен автомобил, да се качат в него и да си сложат каска, както и да оцветят тематична рисунка.

Атрактивно и интересно за жителите на града беше да наблюдават как се действа при тежко пътно произшествие, когато се налага пострадалият бързо да бъде изваден от силно деформиран автомобил.

В демонстрацията, заедно с пожарникарите, участие взеха членовете на Доброволното формирование към община Смолян. Младежите – доброволци от Българския червен кръст –  Смолян, пък демонстрираха техниките за оказване на спешна медицинска помощ на пострадалите.                                                                               

В такива екстремни и кризисни ситуации са необходими комплекс от качества – отдаденост, концентрация, самообладание, бързина и точна преценка, за да бъде спасен човешки живот.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK