Ако не се съберат 121 депутати, които искат да подкрепят позицията, която ние сме взели срещу мафията, няма въобще да има и много смисъл да се водят разговори за кабинет. Това заяви в отговор на въпрос на News.bg вицепремиерът и финансов министър в оставка Асен Василев пред журналисти в парламента за предстоящите консултации за съставяне на ново правителство с БСП, Демократична България и независимите депутати.

Дали е възможно да има персонални промени в евентуалния нов кабинет, Василев уточни, че това е прекалено рано, като първо трябва да се уточнят позициите с партиите, с които биха работили с "Продължаваме промяната" и след това ще се говори за кабинет.

"По време на консултациите от наша страна ще бъдат представени Андрей Гюров, който е водач на парламентарната група, господин Никола Минчев, който е бивш председател на парламента, Кирил Петков и аз", уточни Василев като не даде повече подробности кога и къде ще се проведе срещата.

Той обясни, че първо трябва да започна преговорите, за да даде конкретен коментар. Като цяло говорим с БСП и ДБ от цялата коалиция и с независимите депутати, за да видим как като една коалиция да реализираме първия мандат, ако е възможно, каза Василев. Коментарът си той направи преди да влезе в Комисията по бюджет и финанси, на която се разглежда актуализацията на държавния бюджет.