Парламентът одобри временна анкетна комисия за полицейското насилие

Снимка: Infomreja.bg

Депутатите трябва да изберат подуправител на Националната здравноосигурителна каса

Започна заседанието на Народното събрание. Заради кратките срокове и многото неразгледани проекти отпадна традиционният парламентарен контрол в края на седмицата, пише БНТ.

Със 123 гласа “за” Народното събрание реши да бъде създадена временна анкетна комисия за проверка на факти обстоятелства за упражняване на прекомерна сила от органите на МВР при протестите пред Националния стадион.

Депутатите трябва да изберат подуправител на Националната здравноосигурителна каса, предвижда приетата програма на Народното събрание.

Единственият кандидат за поста е проф. Момчил Мавров, издигнат от ПГ на ГЕРБ-СДС. На база на изслушване на 20 ноември т.г., парламентарната комисия по здравеопазване предлага проект на решение за избора му за подуправител на НЗОК.

Проф. Мавров има над 10 години опит в системата на здравеопазването и в областта на управлението на здравеопазването, в управлението на НЗОК като председател на Надзорния съвет на институцията, в управлението на болница „Св. Георги“ - Пловдив като заместник-директор по административните и икономическите въпроси, бил е и началник на кабинета на министъра на здравеопазването, се посочва в мотивите за издигане на кандидатурата.

В дневния ред на парламента за днес е и първото четене на промени в данъчни закони. Сред тях са Законът за данък върху добавената стойност, Законът за корпоративното подоходно облагане, Законът за данъците върху доходите на физическите лица и Законът за местните данъци и такси.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK