"Странно" – такова е за вицепрезидента отстраняването на Росен Желязков

Снимка: Infomreja.bg

Пред избори сме, каза Йотова

Отстраняването на Росен Желязков от поста председател на парламента е странно, каза пред журналисти вицепрезиденът Илияна Йотова.

"Може би имаше много повече случаи през изминалите месеци, през които трябваше да се "вземе главата" на председателя на Народното събрание, но това в крайна сметка е работа на партиите, вътре в групите", каза още тя.

Пред избори сме, каза Йотова в отговор на въпрос какво се случва към момента и допълни, че от самото начало е било ясно, че всяка от промените, които са направени в Конституцията и начинът, по който са били направени, е трябвало да подсигурят Народното събрание като място и терен за предизборна кампания и това се случва.

В отговор на въпрос каква би била алтернативата след изборите Йотова коментира, че не вярва на всички тези гласове, които месеци наред обясняват, че няма смисъл да се правят избори заради липса на алтернатива и защото пак щяло да е същото.

"Никога не е същото и тези, които поддържат тази теза, означава, че не уважават избора на българските граждани", каза още тя, цитирана от БТА.

"Ще видим какви ще бъдат резултатите, но този въпрос в настоящия момент изобщо не ми е интересен, защото месеци наред се говори повече за това кой как ще потребява властта, в каква "сглобка" и няма дума за това защо тези хора искат да управляват", добави Илияна Йотова.

"Президентската институция винаги е спазвала Конституцията и законите, живеем в парламентарна република и е добре да има следващо стабилно мнозинство и стабилен кабинет, а не служебен кабинет на господин Главчев или на когото и да било друг", каза още вицепрезидентът в отговор на въпрос кое би било по-добре за страната - мнозинство или управление на служебни правителства. 

"През последните месеци това мнозинство твърдеше, че трябва да направят големи компромиси в името на връщането на парламентаризма и въвеждането на реформи, но "нито бе върнат парламентаризмът, особено с гаврата с Конституцията, нито бяха проведени реформи", добави тя. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//