Йосиф Миладинов е 8-и в плуването на 100 м бътерфлай в Токио

Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Той финишира с време 51.49 секунди

Българският плувец Йосиф Миладинов затвърди отличното си представяне на Олимпиадата в Токио.

18-годишният дебютант на този спортен форум завърши на 8-о място във финала на 100 метра бътерфлай. Йосиф Миладинов финишира с време 51.49 секунди, предаде БНТ.

Представянето му се счита за голямо постижение за страната ни, след като България не е имала финал в плуването в олимпийския турнир от 33 години насам (след Сеул 1988). Голямата цел за Йосиф Миладинов вече е насочена към Игрите в Париж след три години.

Американският плувец Кайлъб Дресел спечели златния медал с нов световен рекорд с време 49.45 секунди. Среброто остана за унгареца Кристоф Милак, който направи нов европейски рекорд - 49.68. Третото място е за Ное Понти от Швейцария с 50.74 скунди.

Йосиф Миладинов влезе с 4-о време във финала, но самият той обясни след последното си плуване в Япония, че не се е чувствал много добре физически.

Йосиф Миладинов беше разочарован след 8-ото място във финала на 100 метра бътерфлай на Олимпиадата в Токио. Той сподели пред БНТ, че психически е бил подготвен, но физически не се е чувствал добре за своята финална битка в тази надпревара.

„Не се чувствам много доволен, не успях да се преборя. Гледаме напред. Много тежко ми беше, не знам, едва си изкарвах ръцете от водата, очевидно не съм си починал. Подготвих се психически, но физически не съм във форма“, сподели Миладинов.

„Искам само да си почина, че не издържам и след това ще го мисля. Искам да благодаря на всички, че ме подкрепяха, съжалявам, че не успях да си направя времето. След почивката се продължава с централизирана подготовка“, каза Йосиф Миладинов.

От Българската федерация по плуване определиха представянето на Миладинов за "историческо". Генералният секретар Димитър Бобев беше ясен и категоричен след финала в дисциплината: „Йосиф направи нещо велико, а бъдещето е пред него."

Годината беше много успешна за Йосиф Миладинов, след като спечели сребърен медал в тази дисциплина на Европейското първенство за мъже в Будапеща. От тогава е и последният национален рекорд на 100 метра бътерфлай - 50.93 секунди. Българският плувец триумфира и с два златни медала от шампионата на Стария континент за юноши в Рим – на 50 и 100 метра бътерфлай./Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK