Жена опитала да уби мъжа си, пиела често

Снимка: Infomreja.bg

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Окръжна прокуратура-Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 50-годишна жена за опит за убийство – престъпление по чл. 115, вр. чл.18, ал. 1 от НК.

Обвинението срещу Б.Г. е за това, че на 29.12.2020 г. в гр. Русе, направила опит умишлено да умъртви И.Й., като деянието останало недовършено поради независещи от волята й причини. Обвиняемата системно злоупотребявала с алкохол и влизала в конфликти с  И.Й., с когото живеели съвместно. На няколко пъти той искал да се разделят и обвиняемата да напусне дома му, но тя не се съгласявала, тъй като нямало къде да живее. Постепенно отношенията им се влошили, като Б.Г. често проявявала физическа агресия към пострадалия и му се заканвала, че ще го убие.

На 29.12.2020 г. около 05,00 часа двамата били в жилището си. Обвиняемата отново била под влиянието на алкохол и безпричинно започнала да се кара с пострадалия. Тогава тя решила да го убие и в изпълнение на намисленото взела нож, доближила се до пострадалия и го пробола в лявата гръдна половина. Познати на двамата подали сигнал на тел. 112. Пострадалият бил откаран с линейка в УМБАЛ „Канев - Русе“ , където му била оказана медицинска помощ и бил настанен за лечение.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK