Туристи и доброволци почистиха водопада „Света Ана“ при Смоличано

Снимки: ТД "Осогово" - Кюстендил

Районът е богат с много древни паметници, светилища и извори

Туристи от ТД „Осогово“- Кюстендил, направиха разходка до китното село Смоличано. Там има за всекиго по нещо. „Разходката ни започне от детското ваканционно селище „Живей с любов“, където Елена Начева и група деца, пребиваващи в лагера ни очакваха – сподели секретаря на дружеството Силвия Михова.

Детското селище се състой от 5 стари къщи и постройки, които сега са реставрирани. Изградени са помещения за спане и за почивка, столова, зали за занимания, игротеки, както и библиотека. Бившият сеновал е грънчарска работилница. Така стотици деца имат възможност в близост до природата да се забавляват през свободното си време.

"След чаша чай и сладки приказки в уникалния лагер се запътихме с приготвени чували и ръкавици, за да почистим района. А този район е богат с много древни паметници, светилища и извори, християнски оброчища, храмове и манастир, паметници на българската бойна слава, местна архитектура и легенди, партизански паметници, чешми, водопади, вековни дървета, природа.

Докато правихме разходката си из тези богати на забележителности места, след смях и закачки напълнихме чувалите с боклуци, почистихме от падналите дървета в района на водопада  “Света Анна”, който е висок около 15 метра. Останахме много доволни, когато се присъединихме към наши съмишленици – „Рециклиране с клауза“, с които заедно приключихме акцията. С Искра Стоилова, техния инициатор направихме уговорки за следващи съвместни акции, обяви секретарят на ТД "Осогово", Силвия Михова.

Заредени с много енергия, доволни от добре свършената работа туристите от кюстендилското дружество „Осогово“ гр. Кюстендил с нетърпение очаква следващите разходки из красивите кътчета на България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK