Разочарован съм, че няма да играя на Australian Open, обяви Джокович

Новак Джокович няма да оспорва решението на Федералния съд

Новак Джокович няма да оспорва решението на Федералния съд в Австралия и ще напусне страната. Това съобщи световният №1 в кратко изявление след заседанието на магистратите в Мелбърн. Сръбският тенисист ще трябва да напусне страната и няма да се бори за рекордна 21-а титла от Големия шлем, пише dnevnik.bg.

"Ще си взема нужното време за почивка и възстановяване преди да правя други коментари по темата. Изключително разочарован съм от решението на съда да отхвърли моята молба, което означава, че не мога да остана в Австралия и да играя на Australian Open. Все пак уважавам тяхното мнение и ще сътруднича във връзка с моето заминаване от страната", коментира Джокович.

"Неудобно ми е, че фокусът в последните седмици беше изцяло върху мен и се надявам всички да можем да се съсредоточим върху играта и турнира, който обичаме. Искам да пожелая на играчите, съдиите, доброволците и феновете всичко най-добро", пише още в съобщението на сърбина.

Той се обърна и към семейството си.

"Накрая искам да благодаря на моето семейство, приятелите ми, екипът, феновете и всички сърби за нестихващата подкрепа. Винаги сте били моя източник на сила".

Решението на съда доведе до реакции в социалните мрежи, но малко от тях бяха на тенисисти. Ник Кириос, който в последните дни призоваваше Джокович да бъде допуснат до участие, реагира с кратко съобщение (емоджи) в "Туитър" на човек, удрящ се по главата.

Френската тенисистка Ализе Корне пък написа следното: "Знам много малко, за да коментирам ситуацията. Но мога да кажа, че Новак Джокович винаги е бил този, който пръв се застъпва за играчите, за съжаление никой от нас не се застъпи за него".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK