Демерджиев: Заради войната в прокуратурата 160 полицаи охраняват лица

Снимка: Infomreja.bg

"МВР няма никакво отношение относно войната в прокуратурата"

„Войната в прокуратурата ни се отразява, защото 160 полицаи охраняват лица, които се съмнявам, че имат такава нужда. Така се вреди на обществения ред, защото се отнема ресурс за контрол по пътищата. Това заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, съобщава БГНЕС.

„МВР няма никакво отношение относно войната в прокуратурата. Тази война обаче ни се отразява, защото към момента 16 патрула плюс още 2 охраняват лицата, които са пожелали охрана. Тоест над 160 човека охраняват лица, а аз дълбоко се съмнявам те да имат такава нужда. Нашите полицаи са унижени да стоят пред заведения и да чакат хора, които не се нуждаят от охрана. По този начин се създават предпоставки за нарушение на обществения ред, защото така се отнема ресурс за контрол по пътищата“, заяви още вътрешният министър.

Той уточни, че е разпоредил национална операция, за да се засилят още веднъж усилията за непрекъснат контрол по пътищата и всяка областна дирекция да направи проверка на стопаните на пътя, както и заедно с АПИ са набелязали критични участъци, на които има много пътни инциденти. „По отношение на законопроектите за безопасност на пътя работим с наши допълнения и варианти, които изработи наша работна група, за да може да представим становище и свои поправки, които смятаме за необходими. От 7 юни в София ще действат допълнителни патрули, които да оказват контрол по пътищата“, каза още Демерджиев. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK