Ученическият конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ ще бъде през ноември

Конкурсът се провежда за тринадесета поредна година

Дирекция „Национален парк „Рила“ в партньорство с Националния дворец на децата, РУО – Благоевград, община Благоевград и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград организират Национален ученическия конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“.

Конкурсът се провежда за тринадесета поредна година – пет години беше с регионален статут и се повеждаше с участието на ученици от І до ХІІ клас от 12-те общини около Национален парк „Рила“.

През последните седем учебни години конкурсът „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“ се проведе като национален поради големия интерес към темата на децата и техните ръководители от цялата страната.

Крайният срок за изпращане на творбите е 11.11.2021 г. (четвъртък) на пощенски адрес: 2700 Благоевград, ул. „Бистрица” №1 /Младежки дом/, п.к. 152, ЦПЛР – Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

Откриването на изложбата, отчитането на резултатите от конкурсите и награждаването ще се състои на 26.11.2021 г. (петък) в Благоевград.

Основните цели на конкурса са да се обогати екологичното образование и да се активизира творческото мислене на учениците чрез разработването и представянето на оригинални екологични идеи. Така ще се засили интересът на младите хора към проблемите на околната среда и опазването й чрез художествените средства и компютърните технологии.

Организаторите искат да насочат младите хора към красотата и ценностите на природата, да провокират въображението и креативността им като се формира активно гражданско поведение и стремеж към опазване на природата, биоразнообразието на територията на парка. Не на последно място ще се популяризира уникалното природно богатство в НП „Рила”.

В конкурса могат да участват всички ученици от І до ХІІ клас от цялата страна, като направленията са: рисунка - І-ІV клас, V–VII клас и VIII-XII клас; разказ – V-VІІ клас; есе – VIIІ-ХІІ клас; фотография – I–XII клас; мултимедийна презентация - V–VII клас и VIII-XII клас; приложен екодизайн – V–VII клас и VIII-XII клас.

Очакваме ученици от цялата страна да участват по отделните направления и примерни теми.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK