Задържаха шофьора беглец, заради когото жена остана без ръка

Снимка: Infomreja.bg

Междувременно съдът протестира мярка на шофьор убиец от Шумен

Задържаха 63-годишен мъж от Шумен, прегазил пешеходка. Тя е с ампутирана ръка и множество тежки травми.

Извършените множество оперативни действия  от полицейските служители за установяване на извършителя на тежкия инцидент дали резултат. Установен, задържан и разпитан е 63-годишният мъж.

Водачът е привлечен към наказателна отговорност, повдигнато му е обвинение. 

Припомняме, че малко преди 07:20 часа вчера на кръстовище в града неустановен водач към тогавашния момент е  блъснал пресичащата 61-годишна пешеходка. Пострадалата е откарана в шуменската болница с множество наранявания и тежко състояние. Установена е ампутация на лявата ѝ ръка под лакътната става, фрактура на седем ребра вдясно и пневмоторакс на бял дроб. 

Не се съобщава водачът да е употребил алкохол.

Днес също така стана ясно, че Апелативната прокуратура във Варна подготвя протест до Върховния касационен съд с искане за по-тежко наказание за 19-годишния Ж.К. от град Шумен, който причини тежко пътнотранспортно произшествие през септември 2022 година, в резултат от което загина млада жена.

След обжалване на решението на първоинстанционния съд, Апелативен съд – Варна намали наказанието от 3 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ и постанови 19-годишният мъж да търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, като отложи изтърпяването му с 5 години изпитателен срок.

Окръжният съд в Шумен осъди младия мъж с „лишаване от свобода“ за срок от 5 години, но тъй като делото бе водено по съкратеното съдебно следствие и всички факти и обстоятелства от обвинителния акт бяха признати от подсъдимия, присъдата му бе намалена с 1/3. След редукцията, Ж.К. трябваше да бъде лишен от свобода за срок от 3 години и 4 месеца при първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието. Като освен това той беше лишен от право да управлява МПС за срок от 5 години и 4 месеца.

Инцидентът, за който 19-годишният е подсъдим, възникнал около 21,20 часа на 28 септември 2022 година на булевард „Цар Симеон Велики“ в град Шумен. В пътно-транспортното произшествие участвали два леки автомобила, като вследствие на сблъсъка 22-годишната водачка на едното превозно средство починала, а возещата се до нея пътничка, била настанена в МБАЛ-Шумен със средна телесна повреда. По данни на свидетели на инцидента младият мъж управлявал своя автомобил със скорост по-висока от максимално допустимата в градски условия.

Прокурорът по делото от Апелативна прокуратура – Варна е категоричен, че именно заради високата скорост, с която е предизвикано пътното произшествие, наказанието на виновния трябва да бъде ефективно. Протестът ще бъде внесен във ВКС в законоустановения срок от 15 дни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK