БСП сезира вътрешния министър за купуване на гласове

Снимка: Infomreja.bg

„Недопустимо е бездействието на МВР, докато ДПС и ГЕРБ купуват гласове“

Водачите на листи на „БСП за България“ в Монтана, Враца, Видин, Ловеч и Плевен изпратиха отворено писмо до министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка с купуването на гласове.

Кандидатите за народни представители от левицата констатират „изключително притеснителни факти за брутално, неприкрито и без притеснение изготвяне на списъци с избиратели, раздаване на пари и „разпределение на територии“.

„Убедени сме, че органите на МВР имат тази информация и недоумяваме, че не се предприемат предвидените от закона действия“, се казва в писмото.

В писмото се сигнализира, въпреки сезирането на областните структури на МВР, за „недопустимо бездействие до момента при видими и публични противозаконни действие за купуване на гласоподаватели за определени партии - на територията на цитираните области това са ДПС и ГЕРБ.“

„Става дума за изкривени изборни резултати, става дума за разрушаване на доверието на избирателите в целия изборен процес и демотивация да участват в изборите. Убедени сме, че подчинените Ви структури, които ще сезираме отново, имат необходимата информация и настояваме за спешни законови мерки за пресичане на тези пристъпни практики“, обръщат се те към министър Демерджиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK