Спасяването на "Вера Су" е струвало 2,5 милиона лева

Снимка: Infomreja.bg

Това съобщи министърът на транспорта Николай Събев

Българската държава е наела адвокатска кантора, която да възстанови разходите, направени по време на операцията по изтеглянето на кораба "Вера Су", който миналата година заседна край скалите на Камен бряг. Това съобщи министърът на транспорта Николай Събев в кулоарите на парламента. Той напомни, че на 23 декември собственикът на кораба се е отказал от собствеността си върху плавателния съд и така е снел отговорността си.

Затова сега претенциите са към застрахователната организация:

"Към този момент разходите, които е направила българската държава за спасението на този короб, са към 2 милиона и половина, възможно е да са малко повече, все още нямаме окончателните данни. Корабът е на сух док във Варна", обясни министър Събев. Той допълни, че случаят е разкрил празнина в родното законодателство:

Затова екип начело със зам.-министър Владимир Върбанов вече се е заел с изготвянето на законодателни предложения в тази посока. Вчера е проведена среща с председателя на парламентарната транспортна комисия, който се е ангажирал да придвижи максимално бързо текстовете до пленарна зала.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK