Изучаване на основите на английския език чрез онлайн платформа

Снимка: pixabay

Има много начини да научите английски език, както на живо, така и онлайн

Има много начини да научите английски език, както на живо, така и онлайн. Но изглежда, че онлайн обучението може да осигури по-лично преживяване.

Изучаване на основите на английския език чрез онлайн платформа 

​Първата стъпка в изучаването на нов език трябва да бъде създаването на добра основа с граматика и лексика. Английският език не прави изключение. Един от начините да изградите основа за този език е да работите с учител онлайн. За щастие има много опции, когато стане въпрос за онлайн платформи за обучение.

Наличието на онлайн преподавател гарантира, че ще можете да се учите в комфортна обстановка с някой, който ви обръща достатъчно внимание и ви подкрепя. Преподавателите ще могат да научат повече за вас, за силните и слабите ви страни. Най-важното е, че те ще могат да поправят малките грешки, които няма как да не допуснете от време на време като изучаващ нов език. Може дори да не ги забележите, но вашият учител със сигурност ще го направи!

Ето списък, съдържащ някои от най-добрите платформи за обучение:

LiveXP - Всички преподаватели в тази платформа са на разположение за изпращане на съобщения, преди да ги наемете за уроци по английски език онлайн. Можете също така да поискате безплатен пробен урок, за да можете да се запознаете с вашия учител, преди да заплатите за времето му!

● Preply - Тази платформа ви дава избор от над 2000 преподаватели, с алгоритъм за оценяване, който ще изготви списък с учители, които отговарят на вашите нужди.

● Verbling - Всички преподаватели в Verbling са местни англоговорящи. Някои от тях обаче могат да владеят и два езика, така че можете да потърсите човек, който да говори и на родния ви език!

● Italki - Достъпна платформа, която предлага видео уроци с професионални преподаватели, както и хора за непринудени разговори. Тя съдържа невероятна общност, която винаги е готова да разговаря с вас и да ви помогне да учите.

● AmazingTalker - Платформа, в която наемането на преподаватели е много внимателен процес. Тя е с много строги условия, когато става въпрос за прием, и можете да сте сигурни, че преподавателите са на високо ниво. В зависимост от учителя, цените могат да бъдат както достъпни, така и малко скъпи.

Естествено, всички тези платформи имат много различни преподаватели. Можете да изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди - от пол и възраст до опит и акцент! Когато търсите перфектния учител, трябва да имате предвид няколко неща.

Първо, погледнете рейтинга им. Това ще ви каже дали други ученици са харесали този преподавател. Имайте предвид, че някои ученици могат да оставят лоши отзиви просто поради лични причини - така че не бързайте с преценката! Ако някои преподаватели имат само няколко оценки, вероятно те едва сега започват и все още не са имали шанс да изградят репутацията си. Избягвайте обаче тези, които имат повече лоши оценки от добри!

Второ, уверете се, че вашият учител отговаря на вашите нужди. Повечето платформи ще предлагат намалени или безплатни първи уроци, за да можете да решите дали искате да работите с даден учител или да изберете друг. Опитайте се да използвате този първи урок, за да проверите дали преподавателят може да се впише във вашия график, да ви научи на всичко необходимо и дали се разбирате, имайки предвид личните ви предпочитания! 

Потопете се в света на английския език чрез различни забавления 

Никое изучаване на език не е приятно, ако не го свържете с личните си интереси. Ето защо добавянето на музика, филми или книги е чудесна идея, когато започнете с онлайн изучаване на английски език. Що се отнася до забавление, най-популярните избори обикновено са на английски език. Това улеснява намирането на нещо, което харесвате, и лесно се превръща в най-добрия начин да научите английски език онлайн.

Когато гледате филми и телевизионни предавания, опитайте да превключите субтитрите от родния си език на английски. В началото това може да изглежда трудно, но ще успеете да се приспособите към езика и ще започнете да му се наслаждавате за нула време. Освен това не забравяйте да изберете музика, която наистина харесвате - и опитайте да запомните текста. Текстовете на песните са чудесен начин за научаване на нови думи!

И накрая, можете да опитате да намерите готин нов YouTube канал, в който се говори на английски език. Или можете да потърсите комик, който ви хареса. Без значение от какво се интересувате, винаги има достатъчно съдържание, за да се забавлявате, докато учите!

Страхотното при изучаването на английски език чрез забавление е, че научавате нови думи и граматика, без дори да полагате усилия. Преди да осъзнаете, думите и изреченията просто ще започват да звучат правилно и ще можете да водите пълен и сложен разговор. 

Как да се научите да говорите свободно на английски език

Друг чудесен метод да станете наистина добри в говоренето на нов език е да говорите с местни и със свободно владеещи езика хора. Можете да направите това и с учител, но създаването на приятелства може да бъде наистина добър начин да говорите за обикновени неща и за собствените си интереси. За щастие, в тези съвременни времена можете лесно да се сприятелите с някого с помощта на социалните медии. Може дори да попаднете на уебсайтове и програми, които ви позволяват да говорите с англоговорящи, които от своя страна биха искали да научат вашия роден език! Каква прекрасна концепция!

Също така, ако сте фен на видеоигрите, можете да научите английски език, играейки мултиплейър и разговаряйки с другите. По този начин може дори да научите някои жаргонни думи и изрази, които се използват във видеоигрите. Това е чудесен начин да създадете и приятелства, с които да говорите и извън видеоигрите.

Ако сте фен на пътуванията, чудесна идея е да се потопите в културата, когато сте в чужбина. Ходенето в ресторанти, супермаркети, кина и просто разглеждането на забележителности са чудесни начини да започнете разговор с някого. Дори ако просто поръчвате храната си, можете да упражнявате своя английски език.

В заключение, изучаването на английски език не трябва да се ограничава до класната стая и стария учебник. Можете да го персонализирате спрямо своите нужди, график и интереси. Просто не забравяйте наистина да се заобиколите с езика и да се забавлявате много! Ще започнете да владеете английския език за нула време и ще създадете невероятни спомени, свързани с вашето преживяване по време на изучаването му.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK