54 хил. литра горива са изтеглени от бензиностанциите заради лошо качество

Снимка: Infomreja.bg

В последните дни на интензивно пътуване бензиностанциите отчетоха ръст в потреблението на горива с 30-35%

Близо 54 000 литра течни горива са изтеглени от бензиностанциите в страната заради проблеми с качеството само за първите три месеца на годината. Това показват инспекциите на контролните органи, предаде Нова тв.

Според проверяващите пробите с отклонения са сравнително малко, но в сервизите шофьори продължават да сигнализират за проблеми в колите заради некачествени бензин или дизел.

В последните дни на интензивно пътуване бензиностанциите отчетоха ръст в потреблението на горива с 30-35%. В момента най-масовият бензин А-95 на колонката ни струва средно 2.57 лв./л, а литър дизел – 2.72 лв.

От бранша не изключват от май цените да тръгнат леко нагоре. В същото време, именно след периода на голямото пътуване в сервизите отчитат ръст на оплакванията и повредите от некачествени горива.

Запушени филтри, дефекти в горивните системи и повредени двигатели са сред най-честите проблеми, с които шофьорите се сблъскват. От януари до март инспекторите от ДАМТН са извършили 308 проверки за качество, при които са взети 438 проби, а откритите нарушения са 19.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK