БДЖ си иска базата на Паничище, транспортира обратно бежанците на морето

Снимка: Infomreja.bg

Към момента в базата са настанени 70 украински граждани

Центърът за възстановяване на кадри в Паничище е единствената планинска база на БДЖ, която се използва за осигуряване на задължителен отдих на експлоатационния персонал в дружеството. Съгласно подписания КТД железопътният превозвач има ангажимент за осигуряване на профилакториум към своите служители от експлоатационния персонал.

Към момента в базата са настанени 70 украински граждани, като поетия ангажимент за настаняване беше до месец септември. За да бъде възможно изпълнението на задължението по КТД към служителите на БДЖ, е необходимо настанените украински граждани в Паничище да бъдат пренастанени в почивно възстановителните центрове в гр. Приморско и гр. Варна.

В тази връзка от БДЖ създадоха организация за осигуряване на транспорт от Паничище до Варна и Приморско. Допълнително е съобразено нуждаещите се от постоянни медицински грижи да бъдат настанени във Варна, където има осигурено медицинско обслужване на място за пребиваващите там украински граждани. От друга страна семействата от майки с деца ще бъдат настанени в Приморско, където пребивават други такива семейства.

Необходимо е да се има предвид, че Паничище е планински район с над 1 300 м надморска височина и предвид предстоящото настъпване на зимния сезон не е подходящо място за постоянно пребиваване на семейства с деца и нуждаещи се от медицинско обслужване възрастни хора поради отдалечеността си от населените места.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d