Каузата “Избери живота” обедини организации в Кюстендилско! Апелираха: “Спри навреме! Спаси живот!”

Снимки: ПП ГЕРБ

Неспазените правила при шофиране отнемат ежедневно човешки животи

Каузата “Избери живота”, която стартира като национална мащабна кампания, вече получи подкрепа и на местно ниво в област Кюстендил. Инициативата е един вид превенция срещу пътните инциденти, зависимостите и агресията по пътя. Тя цели и да обедини около себе си различни организации и политически партии не само на национално, а и на регионално ниво.

В срещата се включиха от младежкото БЧК в Кюстендил, Младежи ГЕРБ, представители на ДПС, както и Сдружение “Вярвам в доброто” - град Бобов
дол.

Неспазените правила при шофиране отнемат ежедневно човешки животи. През последните месеци примерите за трагични инциденти, причинени след употребата на алкохолни и други зависимости, са многобройни. Идеята на “Избери живота” #СприНавреме е да се покаже на младите хора, че не е „яко“ да застанеш зад волана, употребили алкохол или наркотични вещества. Всеки, управляващ моторно превозно средство, освен за себе си, носи отговорност и за останалите участници в движението.

Провеждането на кръглата маса бе по инициатива на младежката организации на ГЕРБ - Кюстендил и областния й координатор Нели Точева. “Това е надпартийна инициатива, с която искаме да обединим силите си в борбата за справяне със зависимостите и агресията по пътя”, обясни Нели Точева.

Присъстващите апелираха каузата да бъде подкрепена от различни организации, от местния бизнес и от регионалните институции. “Нека всеки да въздейства, където може. Тази кауза трябва да има подкрепата на местната власт, много е важно да се инициира и кампания по училищата”, предложиха още участниците в кръглата маса.

Дадена бе и идея да се направят демонстрации относно спирачния път на превозното средство и как се оказва първа помощ на пострадал в пътен инцидент. Също да се изработят и разлепят билбордове и плакати на ключови места в региона.

От младите хора дойде и предложение кампанията да се популяризира в социалните мрежи - с кратки видеа в тикток, инстаграм и фейсбук. “Няма по-въздействаща от личната история и от преживяното, ако всеки ги разкаже със свои думи и емоции в кратко видео, ще има ефект сред младите”, изразиха убеденост участниците в кръглата маса.

В края на срещата присъстващите призоваха всеки един да стане посланик на “Избери живота!” #СприНавреме и да даде добър пример. Ако искате да подкрепите инициативата “Избери живота” #СприНавреме, можете да си поставите рамка на профилната снимка.

Линк към рамката тук: https://www.twibbonize.com/izberijivota/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK