Манолова се срещна с кандидата за премиер на ИТН в парламента

Снимка: ИБГНИ

Тя заяви, че оценява положително изявлението на Тошко Йорданов

От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще вземем нашето крайно решение за кабинета, след като чуем имената на министрите. Очаквам кандидатът за премиер да проведе конструктивен диалог, цивилизован разговор, в който да има взаимно уважение. След като имаме общи цели, ще намерим и общи решения.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред медии пред Народното събрание във връзка с обявеното име на кандидат за премиер на „Има такъв народ“.

В парламента поздравих кандидата за премиер на „Има такъв народ“ за номинацията. Изразявам задоволство, че четири от приоритетите, които той обяви днес публично, съвпадат с приоритетите на „Изправи се БГ! Ние идваме!“, допълни Манолова.

Тя заяви, че оценява положително изявлението на Тошко Йорданов, че подкрепата от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и от Демократична България е важна за „Има такъв народ“. Такова е очакването на българските граждани и на хората от протестите, категорична бе Манолова.

Очакванията са за правителство на промяната, а не на статуквото. Ще изчакаме следващата седмица да минат срещите, които ще проведе кандидатът за премиер с парламентарните групи. Ще искаме да чуем ангажименти и срокове, в които да се случи съдебната реформа, за начина, по който ще се преизчислят пенсиите, за социалната политика и компенсациите за фирмите, каза още тя.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK