Започва ваксинационната кампания в страната

Снимка: Infomreja.bg

Какви са настроенията в Хасково и Благоевград

От днес стартира имунизационната кампания срещу COVID-19. В заповедта на здравния министър се посочва, че тя трябва да се организира на регионално ниво от местните РЗИ-та. Имунизациите се извършват от лекари в заведения за извънболнична и болнична помощ.

В Хасково пред имунизационния кабинет на РЗИ има опашка. Д-р Гергана Манолова споделя, че за час тази сутрин са минали около 10 човека. "В момента се правят втори игли на "Пфайзер", през последните дни доста хора си правят и бустерна доза", обясни тя.

По думите й условието за поставяне на трета доза е изминаване на поне 180 дни от втората. "Имаме запитвания за ваксинация на малки деца, но все още не са достатъчно, за да започне процеса", заяви медикът. И допълни, че за ваксината на "Модерна" се налага да се правят списъци предварително. 

Кабинетът в Хасково ще почива на 31 декември, 1 и 2 януари, но в тези дни ще има други дежурни.

На този фон в Благоевград преобладават хора, които си поставят бустерна доза.

Д-р Павлин Янкулски от РЗИ смята, че обяснението за нежеланието за започване на ваксинационен цикъл е наложен страх от антиваксъри. "Няма от какво да се страхуват, ваксините са одобрени, тествани върху милиони хора. Много правилна стъпка е стимулирането на възрастните хора", коментира той. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK