Пирин посреща най-добрите фрирайдъри

Снимка: Община Банско

Участие са потвърдили 78 спортисти

Голямото международно състезание по фрирайд 3* Freeride World Tour Qualifier, квалификационен кръг от световните серии на Freeride World Tour, ще се проведе на 18 март в Банско. Това обявиха от организационния комитет на състезанието по екстремни ски и сноуборд.

Стартовата височина е 2746 м от самия връх Тодорка, а денивелацията/вертикално спускане е 350-400 м. Дължината на спускане е 800-1000 м, наклонът - 30' - 55'. Надпреварата ще е в 4 категории: ски и сноуборд ( мъже и жени).

Преди година Банско отново прие състезанието от този ранг, провело се при отлични условия, което доведе до много положителни отзиви от състезатели, представителите на Freeride World Tour и публиката.

Участие в най-значимата проява от този ранг в България за годината са потвърдили 78 спортисти от 20 нации.

След огромния успех и страхотна атмосфера, която бе създадена през 2022 г., отново ще бъде изградена най-високата Фен зона, правена в България, непосредствено до горна станция на лифтовете “Плато” и “Бъндерица 2” на 2550 м надморска височина. От фен зоната се открива перфектна гледка върху целия склон, по който ще се спускат атлетите. Не на последно място, покрай проекта отново се обръща внимание на темата за безопасността при тези спортове и на всичко, които практикуващите този спорт трябва да знаят, за да минимализират възможността от инциденти, споделя маркетинг мениджъра на състезанието Ивайло Цветков, съобщават от Общината.

 

 

КОМЕНТАРИ

Кали09:38 - 20.03.2023
Бях запазила места от ноември и се надявах да има само сняг. Беше супер
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK