Сигнал: Река Бистрица, минаваща през Благоевград, обрасла и крайно замърсена

Снимка: Infomreja.bg

За това сигнализираха читатели на ИНФОМРЕЖА

Коритото на река Бистрица около центъра на Благоевград е обрасло и изключително замърсено.

За това сигнализираха читатели на ИНФОМРЕЖА, възмутени, че реката, минаваща през града е „кош за отпадъци“ на всички „граждани“.

Обичайните находки от автомобилни гуми, пластмаса, дори фотьойли се срещат в коритото покрай открития пазар и по алеята край Американския университет.

Самото корито пък е обрасло с висока растителност, между която са самите отпадъци.

Какво трябва да бъде направено? Незабавно почистване на коритото, подравняването му, осигуряване на зелени пояси за живеещите в реката диви патици, почистване от отпадъци.

Трагично, буквално, остава и състоянието на реката, преминаваща от село Марулево за село Изгрев. В нейното корито за поредна година има отпадъци от временното по документи сметище за строителни отпадъци.

ИНФОМРЕЖА е сигнализирала неведнъж за липсата на контрол в изхвърлянето на боклуци на сметището, което „побира“ всичко и по много. То е ставало неведнъж повод за пожари, разгарящи се от нагряването на пластмасата, липсват огражденията, а охраната е непостоянна, показва не една репортерска проверка.

По случая беше сезирана Община Благоевград, РИОСВ и фирмата, отговаряща за обекта, но документите показаха, че „проблем няма“, планината от отпадъци обаче расте.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK