Криминалисти от Ихтиман разкриха серия взломни кражби на престъпно дуо самоковци

Снимка: Infomreja.bg

Рецидивистите били обявени за общодържавно издирване

Криминалисти от РУ-Ихтиман, събрали достатъчно данни за самоличността на извършителите – двама криминално проявени и осъждани мъже от Самоков. Тъй като се укривали от органите на реда, рецидивистите били обявени за общодържавно издирване и не след дълго задържани в полицейския арест.

В хода на работата по случая е установено, че след предварителен сговор и в съучастие двамата са отнели чужди движими вещи от владението на шестима собственици в селата Белица, Бърдо и Пауново. След взломяване и незаконно проникване в имотите те отнемали казани за ракия, акумулатори, ъглошлайфи, бормашини, електрожени, електродомакински уреди, медни пръскачки, кабели, одеяла и друга налична покъщнина.

Част от инкриминираните вещи са открити от полицейските служители в заложни къщи и пунктове за изкупуване на метали, където двамата бързо ги пласирали.

След приключване на действията по разследването и доклад на събраните доказателства в прокуратурата, единият - 29-годишен, е привлечен като обвиняем за извършените престъпления.

Продължава работата по документирането на цялостната престъпна дейност на двамата на територията на други Районни управления към ОДМВР-София, както и на други области в цялата страна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK