Дърво падна върху 66-годишен мъж в Пловдив

Източник: Министерство на отбраната

Пострадалият е с открита фрактура на единия крак

66-годишен мъж е в болница, след като падна дърво върху него в Пловдив заради бурния вятър. Инцидентът става на ул. "Петър Шилев", докато пострадалият се е движел по тротоара, съобщава БНР.

Заради размерите на дървото, мъжът бил затиснат, което наложило екипите на Спешна помощ да извадят човека. Пострадалият е с открита фрактура на единия крак, наранявания по главата и кръста.

Мъжът е настанен в хирургията на УМБАЛ "Свети Георги" леко дезориентиран и вероятно с комоцио.

Припомняме, че за днес е издаден оранжев код за бурен вятър за 8 области в страната - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пазарджик, Пловдив и Сливен.

Движението на влаковете в участъка между гара Пловдив и гара Филипово в рамките на града бе преустановено поради силния вятър и паднали дървета. Движението е пренасочено през жп гара Скутаре. До момента противопожарни екипи са откликнали на над 50 сигнала в областта, като най-много са в Пловдив.

Във Варна дърво е паднало върху покрив на къща, а други върху лек автомобил в района на Зеленчуковата борса. Няма пострадали хора.

В Русе вятърът достига до 86 км/ч, вследствие на което дърво се повали на централна улица в града.

В област Плевен аварийни екипи са реагирали на над десет сигнала за паднали клони и предмети на пътните платна.

В Сливен заради вятърът, надвишаващ 80 км/ч, има повреди по проводите на кабелни оператори и сигнали за прекъсване на електричеството.

Във Велико Търново вятърът събори контролер на светофар на оживено кръстовище и дървета. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK