Акция в "Столипиново" и "Факултета"

Снимка: Infomreja.bg

Униформени претърсват десетки адреси в махалата в Пловдив

Специализирана полицейска операция се провежда пловдивския квартал "Столипиново", съобщиха от МВР. Такава се извършва и на територията на столичния квартал „Факултета”, предаде NOVA.

Униформени претърсват десетки адреси в махалата в Пловдив, като в някои от имотите са открити списъци с имена на лихвари, които имат връзка с купуването на гласове за предстоящите избори. Има задържани. Акцията е започнала рано сутринта от служители на 6 РУ и ще продължи през целия ден. След приключването й се очаква повече информация от прокуратурата.

Жандармерия влезе тази сутрин във „Факултета”, заедно с екипи на Агенцията по безопасност на храните и служители на Горското. Проверяват се търговски обекти, заложни къщи и складове за дърва. Дни преди вота, полицията ще проверява познатите й дилъри на гласове, както й сигнали за нелегални мигранти. На този етап арестувани няма.

Комисар Ивайло Величков – началник на 3 РУ София, заяви, че се проверяват заложни къщи, защото е много вероятно там да върви търговия с гласове.

Жители на „Факултета” пък казват, че след толкова много избори в последните 2 години, вече никой вече не ходи да агитира или купува гласове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK