Депутатите обсъждат увеличаване на минималната заплата

Снимка: Infomreja.bg

Предвижда се гласуване на проект на решение за промяна в състава на постоянната комисия по конституционни въпроси

Народното събрание ще обсъди проект на решение, внесен от ПП-ДБ за възлагане на министъра на икономиката да впише акциите на Община Варна в Пловдивския панаир в полза на държавата, пише БНР.

В седмичната проектопрограма на парламента е първо четене промените в Кодекса на труда, внесени от БСП, които предвиждат минималната работна заплата да се определя в размер на 50 на сто от средната брутна заплата за страната за период от 12 месеца.

С промените в Кодекса на труда се предвижда механизмът за минималната работна заплата да е приложим още от първи юли, което ще увеличи размера й до между 850-890 лева.

Това, според вносителите от левицата, ще компенсира доходите заради растящите цени и инфлацията. 

В програмата на парламента е проект на решение за прекратяване на Споразумение между правителството на България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната, внесен от "Възраждане".

Предвижда се гласуване на проект на решение за промяна в състава на постоянната комисия по конституционни въпроси. В него лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ предлага депутатът Делян Пеевски да бъде избран за член на комисията, като бъде освободен Гюнер Ахмед. 

В седмичната проектопрограма на Народното събрание не е предвиден редовен парламентарен контрол.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK