Йотова: Членовете на СИК се страхуват от видеонаблюдението

Снимка: Infomreja.bg

Tова заяви вицепрезидентът Илияна Йотова

Много хора се отказват от участие в Секционните избирателни комисии, защото се страхуват от видеонаблюдението. Така е направен законът, че не се казва точно какво ще бъде заснето, как ще бъде използвано това и аз разбирам притеснението на хората.

Tова заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в отговор на въпрос на News.bg дали видеонаблюдението на предсрочните парламентарни избори на 2 април ще осигури достатъчно честен и безпристрастен вот.

За първи път ще направим подобен експеримент, проведох разговор с министъра на електронното управление и ме убедиха, че всички мерки, които трябва да се вземат по закон, са взети, обясни Йотова.

Вицепрезидентът добави, че винаги има опасения, че може да не проработи видеонаблюдението в погранични райони или на места със слаб интернет, но предполага, че ще бъдат взети мерки. Нека да не се лъжем, защото има точки в България, в които не че няма интернет, но няма обхват на телефоните, предупреди Илияна Йотова.

Тя призова всички политическите партии, които участват в изборите, да успокоят избирателите си, че няма да има злоупотреба с видеонаблюдението.

Йотова силно се надява, че този път ще има редовно правителство, който да решава много важните и тежки проблеми пред страната и да продължи успешните решения на служебния кабинет. Много от българите са доволни от служебното правителство, но много трудно се работи без Народно събрание и с едни свити правомощия на служебното правителство, каза тя в отговор на въпрос на News.bg дали може да се състави правителство след предсрочния вот или вървим към избори 2 в 1 наесен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK