Кандидати за народни представители на ДБ стартираха предизборната си обиколка от Банско и Добринище

Снимки: ДБ

Тази вечер от 18 часа ще бъде открит предизборният офис на Коалицията

Част от кандидатите за народни представители от листата на “Демократична България” започнаха своята предизборна обиколка от Банско и Добринище. В подножието на Пирин ги посрещна Захари Витанов, който е родом от Добринище и също е част от отбора на ДБ.

Водачът на листата Иван Димитров, инж. Василиса Павлова, Захари Витанов, Георги Мавродиев, Николай Куколев и Крум Стоилов се разходиха в центъра на Банско, където разговаряха с жители и гости на града. Получиха редица въпроси, свързани с бъдещето на страната, бяха споделени и притесненията на хората, не липсваха и препоръки към бъдещите народни представители.

Малко по-късно кандидатите пристигнаха в Добринище, където Захари Витанов откри официалната среща с местни жители, в залата на Народно читалище "Димитър Благоев 1925".

Витанов представи пред съгражданите си част от своята програма, свързана с привличането на представители на IT- сектора в региона и по-конкретно в Банско и Добринище. Красивата природа и чистият въздух според него са само част от нещата, които привличат хората и ако бъдат създадени добри условия за работа, като набиращите популярност Coworking - пространства, това би довело до десетки желаещи да съчетават работния процес и почивката сред природата.

“Разбира се, преди това трябва да се случат много други неща, да се създадат по-добри условия за работа, но това е пътят, който трябва да следваме, защото светът се развива с бързи темпове и търсенето предопределя предлагането”, коментира Захари Витанов.

Хората от Добринище поставиха и своите въпроси, които бяха свързани с липсата на дърва за огрев за зимата, високите цени на тока и високата инфлация, от която потърпевши са всички български граждани. “Живеем в гората, а нямаме дърва за огрев, това е повече от абсурдно”, коментираха хората. Собственик на хотел пък сподели, че в края на август се наложило да плати сметка за ток, на цена от 1700 лв./MWh, което поставя хотелиерите буквално на ръба на оцеляването.

Водачът на листата Иван Димитров обясни, че ситуацията наистина е много тежка, но решения има и те ще бъдат поставени пред следващия парламент, който ще трябва да намери начин да помогне на хората. Димитров коментира кризата с дървата за огрев, като обясни, че те са вследствие на едни недобри решения, които са прехвърлили по-голямата част от добива към Горските стопанства, които сами по себе си нямат капацитета да добиват такива количества.

Фотоволтаични системи за собствено потребление, с които ефективно да се намалят сметките за ток, са добра алтернатива за справяне с кризата с тока и високите цени, обясни Георги Мавродиев, който е мениджър в компания, която се занимава именно с изграждането на подобни системи в Европа. Той обясни, че в България пазарният дял за този вид дейности все още е много малък, но изрази надежда, че тепърва това ще се промени и хората ще могат да се възползват от това.

Бяха коментирани и конкретни промени в сферата на образованието, здравеопазването и социалните дейности, които засягат хората не само в Добринище и Банско, но и в цялата страна. Инж. Василиса Павлова изложи конкретните промени, които за заложени в програмата на “Демократична България”, като заяви, че те ще дадат сериозно отражение и конкретно в този район, където има редица проблеми, свързани с образователната инфраструктура, липсата на адекватни медицински грижи и социални неравенства.

Крум Стоилов и Николай Куколев също се включиха в разговора с жителите на Добринище, като акцентираха на това, че промяната започва от хората, от активността им, както и от упражняването им на право на глас. “Ако искате нещо да се промени, трябва на 2-ри октомври да излезете и да гласувате. Ето, вие имате възможност да изпратите едно свое момче в парламента, в лицето на Захари Витанов и после да го търсите и да искате съдействие за разрешаване на вашите проблеми”, каза Стоилов.

Куколев пък заяви, че самият той се включва в кампанията след дълго отсъствие от политическия живот, защото и той осъзнава, че има нужда от спешна и кардинална промяна в страната. “Всеки човек трябва да бъде активен и да се опита да направи нещо в посока на това да се подобри живота ни, особено на фона на кризата, в която е страната ни”, категоричен бе кандидатът за народен представител.

Кандидатите на ДБ започват поредица от подобни срещи в Благоевградска област, с идеята да обменят мисли и идеи с хората. Програмата и конкретните дати на тези срещи ще бъдат обявени веднага след официалното откриване на предизборния щаб в Благоевград, което ще се състои тази вечер, от 18 часа, на ул. Димитър Талев 10.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK