По 15 сигнала за купен вот работи МВР в Бургаско, 28 са задържани

Снимка: Infomreja.bg

Проверки са извършени на територията на общо четири общини

Четири лица по четири досъдебни производства, образувани за нарушения на политическите права на гражданите, са задържани от началото на специализираната полицейска операция по противодействие на купения вот, конвенционалната престъпност и миграционния натиск, протичаща на територията на ОДМВР Бургас. 

Към момента се проверяват общо 15 сигнала за купуване на гласове, като освен в частни адреси полицейските служители осъществяват проверки и в търговски обекти, предоставящи продукти на „версия”, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност – общо 130 обекта. 

Към 14.00 ч. са проверени 606 МПС и 819 лица. Задържани по Закона за МВР са 28 лица. 

Във Второ Районно управление – Бургас е образувано едно досъдебно производство, по което е задържано едно лице от кв. „Долно Езерово”. Иззет е тефтер с имена и лични данни. Други три досъдебни производства с трима задържани са образувани в Районно управление – Поморие, като отново са иззети тетрадки с имена и лични данни. При проверките в села от Община Сунгурларе е установено едно лице, извършвало лихварска дейност. Установява се съпричастността на лицето към опрощаване на вземанията в замяна - гласуване за определена политическа сила.

Проверки са извършени на територията на общо четири общини – Бургас, Камено, Поморие и Сунгурларе. 

В продължаващата полицейска операция са включени екипи на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, бургаската жандармерия и НАП – Бургас, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK