Христо Иванов: Нищо не ни задържа в това управление, ДБ вдига червен флаг

Снимка: ДБ, пресцентър

Ще проведем сериозна дискусия за това какво е нашето място в нея, обяви съпредседателят на Демократична България

"Коалицията достигна своя концептуален таван", заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред bTV. "Нищо не ни задържа в това управление при тези условия, освен разбирането какво ще се случи, ако днес България бъде тласната към избори. Доказали сме, че сме готови да си тръгваме", каза още Иванов.

Досега не сме си позволявали да тропаме по масата и да поставяме ултиматуми и червени линии. Но сега идва време ние да вдигнем червен флаг. Ние ще направим много сериозна дискусия за това как бихме могли да бъдем полезни и какви са условията, при които можем да продължим да бъдем част от тази коалиция, отново, разбирайки напълно, че по никакъв начин не можем да заплашваме съществуването на правителството, обясни депутатът. 

По думите му, в момента страната не може да бъде хвърляна в липса на управление, да бъде свален този кабинет или да се отиде към избори.

"Нас не ни е страх от избори в "Демократична България", ние нашето ще си го вземем, но въпросът е, че ако страната отиде сега на избори, в тези условия, това е абсолютно непредсказуем елемент на криза и на истеризиране на обществената среда", каза Христо Иванов. 

Страх ме е от това, че екстремисти като "Възраждане", които с такова чудовищно наслаждение експлоатират страховете на хората, могат да превърнат една кампания в момента в огромен пожар - обществен, а България има нужда от спокойствие и ясно лидерство, на мнение е лидерът на "Да, България".

Иванов бе категоричен, че България трябва много бързо да реши въпроса как ще се защитава от агресията на Кремъл, "който иска да преразгледа целия международен ред в източна Европа, включително статута на България".

Искам ясно да кажа, че тази коалиция трябва да повиши бързо своя коефициент на полезно действие и адекватно да реагира на кризата в Украйна. Спешно трябва да се превъоръжим. Нужни са решителни мерки за преустановяване на руското влияние в България и най-вече с поглед към енергийната независимост, както и да затворим темата с реформата в съдебната система, добави Христо Иванов. /dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK