НПГ "Димитър Талев" в Гоце Делчев дава възможности за изява в областта на изкуствата

Снимки: НПГ "Д. Талев"

Успехи на млади артисти и дизайнери

Тези дни Училищният театър „Гласове“ в НПГ „Димитър Талев“ има повод за гордост. Неговата радиопостановка „Балада за  Георг Хених“ зае първо място в категория "Театрално изкуство“ на Международния фестивал на изкуствата "УТРИННА ЗВЕЗДА». Високата оценка беше дадена от международно жури, оглавявано от д-р Росица Панайотова – Григорова.

Драматургичната адаптация на повестта на Виктор Пасков е дело на преподавателя по руски език в професионалната гимназия Марияна Малакова.

Тонрежисьор на радиоспектакъла е Нели Войнова, журналист в Радио Ве -99.

Високата оценка, която младите театрални дарования получиха на тридесетото издание на фестивала, ще ги стимулира за нови творчески постижения.

Днес дойде и друга радостна новина от това училище. Тя е във връзка със Световния ден на модата, който се чества на 26-и април. По този повод ученички от

10. и 11. клас на  направление „Облекло“ се включиха в училищно предизвикателство. Те подбраха откъси от романа „Тютюн“ на Димитър Димов, в които писателят рисува  външността на свои герои. По описанието на облеклото момичетата направиха художествени скици, съобразявайки се с модните линии, прическите и аксесоарите, характерни за епохата.

Със скиците възпитаничките на старши учител Соня Воденова ще участват в изложба-конкурс „Модата в романите на Димитър Димов“, организиран от Националния литературен музей и къщата музей „Димитър Димов“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK